02 / 05 / 2024

Didim Aurum Moon Resort Otel yıkım

Didim Aurum Moon Resort Otel yıkım

Didim'de Azot Tesisleri'nin bulunduğu alana bu yıl yapılarak hizmete açılan beş yıldızlı Aurum Moon Resort Otel'in önüne 3621 Sayılı Kıyı Kanunu'na aykırı olarak, tek katlı iki eski yığma yapı için yıkım kararı alındı.

Didim Aurum Moon Resort Otel'in imara aykırı kısımları yıkılacak!

Didim'de Azot Tesisleri'nin bulunduğu alana bu yıl yapılarak hizmete açılan beş yıldızlı Aurum Moon Resort Otel'in önüne 3621 Sayılı Kıyı Kanunu'na aykırı olarak, tek katlı iki eski yığma yapı için yıkım kararı alındı.

Aydın Didim'de 2 yeni otel hizmete açıldı!

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde hizmet vermeye başlayan iki yeni otelle birlikte ilçedeki yatak kapasitesi 2 bin 565 arttı. Aquasis De Luxe Resort & Spa ve Aurum Moon Resort otelleri Didim'de 2016 turizm sezonuyla birlikte hizmete girdi.

Didim'de Aurum Spa Beach Resort Otel mühürlendi!

Didim Belediyesi Aurum Spa Beach Resort 'un işyeri açılış ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapılarına mühür vurdu. 5 yıldızlı Aurum Spa&Beach Resort Otel, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.

Tayyar Cengiz: Didim'in turizm çeşitliliğine ihtiyacı var!

Didim'de turizm sezonun 12 aya yaymak için eksikliklerin olduğunu belirten TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, Didim'deki yatmaların turizm sezonu süresinin uzatılması için taleplerinin olduğunu belirtti.

Didim Altınkum'da 3. Koy itirazları mahkemeye taşındı!

Didim Derneği Başkanı Ali Budak, 3. Koy bölgesinin bu tarihsel kimliği ve amacına uygun düşen plan kararları ile korunması ve geliştirilmesinin önem kazandığını dile getirdi.

Didim Ticaret Odası: Didim'de inşaat zirvesi yapılmalı!

Didim Ticaret Odası'nın Ekim ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda Ticaret Odası Hesap Tetkik Komisyonu raporu oy çokluğuyla ret edildi. Toplantıda Didim'de inşaat zirvesi yapılması gündeme geldi...

Didim'de turizm sezonu sona erdi!

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de turizm seonu, ilçede bulunan son turist kafilesinin, ülkelerine dönmesiyle tamamlandı.Didim'de mayıs ayında başlayan turizm sezonu, kasım ayı itibarıyla son buldu.

Didim yatırım sayesinde daha fazla turist çekecek

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'de turizm sezonu, ilçede bulunan son turist kafilesinin, ülkelerine dönmesiyle tamamlandı. Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Didim'e ilginin bu yıl arttığını söyledi...

Didim'de turizm sezonu sona erdi!

Didim Turizm Dernek Başkanı Alkaner: "Bu sene Almanlar ve Hollandalılar yoğun olarak ilçemize geldi. Bunun yanında Polonya, Slovakya ve Çekoslovakya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden turistler, tatilleri için ilçemizi tercih etti."

Didim'de makilik alandaki yangın çıktı!

Didim'de makilik alandaki yangın çıktı. Aydın'ın Didim ilçesinde bu sabaha karşı çıkan ve yaklaşık 3,5 saatte kontrol altına alına yangında 15 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi.

Didim'deki imara aykırı yapıların yıkım işi 12 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Didim Belediyesi, Didim'de yer alan imara aykırı yapıların yıkım işini 12 Kasım 2014 tarihinde 14.30'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 1.095 gün sürecek.

Özlem Çerçioğlu: Aydın ve Didim'de hızlı yapılaşma sorunu var!

Aydın'ın gözde turistik merkezleri olan Kuşadası ve Didim'de yaşanan alt yapı sorunlarına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hızlı yapılaşma sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Didim'de 90 dekar makilik alan yandı!

Aydın Didim'de makilik alanda çıkan yangında 90 dekar alan zarar gördü. Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangın, arazinin kayalık olması nedeniyle 2 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınabildi.

Didim Aurum Moon Resort Otel yıkım Haberi

Didim Aurum Moon Resort Otel yıkım

AYDIN'ın Didim İlçesi'ndeki, beş yıldızlı bir otelin önündeki imara ve Kıyı Kanunu'na aykırı olarak yaparak şezlong ve güneş şemsiyelerin yerleştirildiği yapıların, belediye ekipleri tarafından yıkımına başlandı.


4 saat süren yıkım çalışmaları, otel görevlilerinin Aydın Bölge İdare Mahkemesi'nden aldıkları 'yürütmeyi durdurma' kararı doğrultusunda bugün saat 15.00 itibariyle durduruldu.


Altınkum Mahallesi, Yeşilkent Mevkisi'ndeki, eski Azot Tesisleri'nin bulunduğu alana bu yıl yapılarak hizmete açılan beş yıldızlı Aurum Moon Resort Otel'in önüne 3621 Sayılı Kıyı Kanunu'na aykırı olarak, tek katlı iki eski yığma yapı, amfitiyatro şeklindeki eski açık alanın üzerinde ise izinsiz olarak tadilatlar, kumsala da demir profil üzerine plastik malzemeden yürüme platformu yapıldığı iddiaları üzerine Didim Belediye Encümeni'nce yıkım kararı alındı.


Didim Belediyesi ekipleri, bu sabah otele gelerek, yıkım işlemlerine başladı. Ekipler, ilk olarak kumsaldaki...