18 / 05 / 2024

Dikey bahçe yapımı

Dikey bahçe yapımı

Günümüzde binalarda yapımı hızla yaygınlaşan dikey bahçe nedir, dikey bahçe nasıl yapılıyor? Merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Bahçeşehir 2. Kısım Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı plan notu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bahçeşehir 2. Kısım Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

New Holland T3B serisi bahçe tarımının vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. İşte 14 Eylül 2022 fiyat listesi

New Holland T3B serisi, bahçe tarımı ile uğraşan çiftçiler için ideal ölçüler, yüksek güç, maksimum tork, özellikli vites ve kuyruk mili gibi özellikleriyle cezbediyor. Fiyat performans açısından çiftçilerin vazgeçilmezi olmaya aday T3B’nin Eylül ayı fiyatı ise şu şekilde.

Apartmanlarda bahçe kime aittir?

Apartmanlarda ortak kullanım alanları hususu bazen sorun teşkil edebiliyor. Apartmanlardaki kat malikleri arasında en çok tartışma ise ortak bahçe kullanımı konusunda yaşanıyor. Peki, apartmanlarda bahçe kime aittir? İşte tüm merak edilenler...

Asmalı Bahçe Şehir'deki tüm konutlar sahiplerine teslim edildi!

Hayata geçirdiği bahçeli ev projeleriyle dikkat çeken, Dekar Yapı ve Demiröz Grup tarafından inşa edilen Asmalı Bahçe Şehir projesindeki tüm etaplar sahiplerine teslim edildi.

Sitelerde ortak bahçe kullanımı nasıl olmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 35 kişilik sitenin müşterek bahçesinde kayısı, erik, üzüm gibi bir şeyler ekildiğin, okuyucunun lahana ekmesi sonrası kat malikleri kararı ile lahanası söküldüğünü bu durumun karşısında ne yapılabileceği soruldu.

Millet bahçesi yapımı meclis gündeminde!

Millet bahçesi yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sur Millet Bahçesi'nin yapımında sona gelindi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri arasında 150 dönümlük alanda meydana gelen millet bahçesinin yapımında sona yaklaşıldı.

Çekmeköy Dekar Kıyıbahçe ulaşım!

Çekmeköy Ömerli'de 85 bin metrekarelik alanda inşa edilen Dekar Kıyıbahçe projesinde ilk etap teslimleri Nisan 2020'de yapılacak. Peki proje nerede yer alıyor? İşte Çekmeköy Dekar Kıyıbahçe ulaşım bilgisi...

Eskişehir Millet Bahçesi'nin yapım ihalesinin iptali TBMM'de!

Eskişehir Millet Bahçesinin yapım ihalesinin iptal edildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çakırözer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

TOKİ 30 ilde 41 millet bahçesi yapıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 30 ilde 7 milyon 350 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan 41 millet bahçesinin yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Milas Bahçe Yapı İnşaat Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Milas Bahçe Yapı İnşaat Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cafer İnan tarafından kuruldu. 

Dikey bahçe yapımı Haberi

Dikey bahçe yapımı

Dikey bahçe nedir?

Dikey bahçe, bir yapının duvarı üzerinde topraksız ve dikey olarak yapılan bahçelere deniyor. Fransız bir botanikçi olan Patrick Blanc’ın buluşu olarak karşımıza çıkan dikey bahçe bulunduğu yapının hava kalitesini arttırıcı ve enerji tasarrufu sağlayıcı bir niteliğe sahip. "Dikey bahçe ne demektir?" sorusunu yanıtını böylece vermiş olduk. Peki, dikey bahçe yapımı nasıl oluyor diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dikey bahçe nasıl yapılır?

İlk olarak dikey bahçenin yapılacağı yapı üzerine dikey olarak bir düzenek yerleştiriliyor. Bu düzeneğin içine metrekare başına 20-30 kilogram yük düşecek şekilde fideler, tohumlar yerleştiriliyor. Toprak kullanılmayan bu uygulamada, sulama ise damla sulama yöntemi kullanılarak yapılıyor.


500 çeşit farklı bitkinin kullanılabileceği dikey bahçede duvarın ve düzenlemenin yapılacağı bölgenin ekolojik, iklimsel özelliklerine uygun bitkilerin seçilmesi gerekiyor. Dikey bahçe fiyatları ise,  40...