04 / 05 / 2024

Dikey mezar

Dikey mezar

Son 50 bin yılda yeryüzünde 101 milyar insanın yaşayıp öldüğü söyleniyor. Bugünkü nüfusun yedi milyarı aştığı ve bunların önümüzdeki yüzyıla dek öleceği düşünüldüğünde bu insanların nereye gömüleceği konusu için çözüm önerileri düşünülüyor.

1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kurulacak!

Pimtaş'ın kuruluşlarından HGT Tarım, artan taze ve organik gıda talebini karşılamak için 1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kuruyor. PİMARGE ve Gebze Teknik Üniversitesi ile ortak sürdürülen dikey tarım projesinde çalışmalara start verildi.

Geleceğin umudu: dikey tarımlaşma!

Artan nüfus, gıda güvenliği ve erişilebilirliği, her geçen gün düşen ekilebilir araziler, mevsimsel sınırlı üretim ve yüksek su tüketimi gibi problemler alternatif tarım teknolojilerini ihtiyaç oluşturdu. Bu amaçla da dikey tarım hareketi her geçen gün yaygınlaşıyor.

Erzurum'da dikey değil, yatay mimari tercih edilmeli!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Erzurum'un diri bir fay üzerinde yer aldığını bu nedenle olası depremlerin yıkımını engellemek için dikey değil, yatay mimarinin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Dikey Yüksek Yapı Sistemleri Cam Ve Alüminyum Limited Şirketi kuruldu!

Dikey Yüksek Yapı Sistemleri Cam Ve Alüminyum Limited Şirketi bugün KAğıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay Uğur ve Umut Akpınar tarafından kuruldu.

İstanbul'da mezar yerleri doldu, fırsatçılar harekete geçti!

Türkiye'nin birçok ünlü isminin de defnedildiği Karacaahmet, Zincirlikuyu, Aşiyan, Edirnekapı'daki mezar yerleri doldu. Doluluk sonrası fırsatçılar harekete geçti. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda 17 metrekarelik alanı olan bir kişi burayı 2 milyon liraya satışa çıkardı.

İstanbul'da en pahalı mezar yeri ücreti 37 bin 400 lira!

İstanbul'da Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu, Aşiyan gibi 1. Grupta yer alan mezarlıklarda boş mezar yeri bedeli 34 bin TL'den 37 bin 400 TL'ye çıktı.

Fuat Oktay: Çocuklarıma bina yaparken mezar yapmamam lazım!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada "Risk yönetimi dediğiniz şey nedir? Hep söylüyoruz ya 'deprem öldürmez bina öldürür' diye. Yani ben birey olarak çocuklarıma bina yaparken mezar yapmamam lazım." diye konuştu.

Aratos'un mezarının olduğu tahmin edilen arsa belediyeye bağışlandı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu tahmin edilen arsa sahibi tarafından belediyeye bağışlandı...

Ekrem Yüce: Dikey değil yatay mimariyi önemsiyoruz!

İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Dijital Şehircilik Zirvesi’ne katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Dikey değil yatay mimariyi önemsiyoruz” dedi.

İstanbul'da mezar fiyatlarına zam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2020 fiyat tarifelerine göre, mezar ve cenaze hizmetlerine zam geldi. İşte yeni mezar fiyatları...

Mersin Mezitli'de anıt mezar kazısı için kamulaştırma talebi!

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ünlü gök bilimci ve şair Aratos'un mezarının bulunduğu belirtilen alanın kamulaştırılmasını istedi.

İstanbul'da en pahalı mezar yeri 30 bin lira!

İstanbul'da Zincirlikuyu, Ulus, Aşiyan ve Abide-i Hürriyet gibi mezarlıklarında boş mezar yeri 30 bin liraya satılıyor.

Dünyanın en dikey kenti hangisi?  

İnşaat veri şirketi Emporis, dünyanın en dikey üç kentini açıkladı. Emporis’e göre liderlik 16 bin 359 gökdelenle Seul’de...

Dikey mezar Haberi

Dikey mezar

Son 50 bin yılda yeryüzünde 101 milyar insanın yaşayıp öldüğü üzerinde konuşuluyor.  Bugünkü nüfusun yedi milyarı aştığı ve bunların önümüzdeki yüzyıla dek öleceği düşünüldüğünde bu insanların nereye gömüleceği sorusu yanıt arıyor. 

BBC'de yer alan habere göre; Brezilya'dan İsrail'e birçok ülke cenazeler için özel yüksek binalar inşa edilmesi gerektiği hususunda konuşuyor.

Avrupa ülkelerinde 15-20 yıl sonra aynı mezarların yeniden kullanılması mümkün olabiliyordu. Ancak son yıllarda Almanya, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerde 30-40 yıllık mezarlarda bile cesetlerin çürümeden kaldığı görülüyor ve bunun nedeni üzerinde araştırmalar yapılıyor.

Hong Kong'da ise canlılar için olduğu gibi ölüler için de yer bulmak oldukça zor. Yakılan cesetlerin konduğu ayaklı büyük vazoları yerleştirecek alan bulunamıyor, üst üste yığılmış bir halde bekletiliyor. Yer bulunduğunda ise lüks bir daire fiyatı kadar ödeme...