29 / 04 / 2024

dikili tarım arazilerde inşaat şartları

dikili tarım arazilerde inşaat şartları

Dikili tarım arazilerine dikilen bitki türünün sayıları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirleniyor. Peki dikili tarım arazilerinde yapılaşma mümkün mü? Dikili tarım arazilerinde yapılaşma şartları nelerdir?

Tarım arazileri için uyarı! Yapılaşma yayılıyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, salgın ve deprem gibi nedenlerle tarla ve arazilerde son dönemde yapılaşmanın arttığını belirterek, "Tarım arazilerinde kaçak, izinsiz ve imarsız bir yapılaşma tehlikesi başlamış ve yayılmaktadır. Bu konuda çok acil harekete geçilmelidir" diye konuştu

İzmir'de tarım alanları imara açıldı iddiası!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım alanlarının imara açıldığı tespit edildi. Söz konusu imarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları durdurun talimatı verdi. 

Türkiye, Afrika'da tarım arazisi kiralıyor!

Türkiye, Afrika’da kiraladığı arazilerde ucuza tarım ürünü üretecek. Türkiye, bu arazilerin ilkine sahip Sudan’da sona geldi...

Tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Tapuda ifraz ile tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar bölünebiliyor. Arsa ve arazilerde ifraz işlemi yapılabiliyor. Peki, tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

Mirasa konu tarımsal arazilerde son durum!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve yönetmelikleri gereğince tarımsal araziler miras yolu ile de olsa bölünemiyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerde son durum nedir?

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi esasları..

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi mümkün mü?

Tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi mümkün mü? Tarım arazileri miras yolu ile nasıl bölünebilir?

Tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığının tespiti Tarımsal arazilerinin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelikteki kriterlere göre belirleniyor. Peki, tarımsal arazilerde ekonomik bütünlük nedir?

Mirasa konu tarımsal arazilerde değer artışı nasıl olur?

Tarımsal arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerde değer artışı nasıl olur?

Mirasa konu tarımsal arazilerde devir nasıl olur?

Tarımsal arazilerin mülkiyet devri ile ilgili yapılan düzenlemeler gereğince, mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerde devir nasıl olur?

Tarım arazilerin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 Perşembe Günü 29001sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Toprak Koruma ce Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun gereğince tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır. Peki, tarım arazilerin bölünmesi nasıl olur?

Dikili tarım arazilerinde yapılaşma şartları!

Dikili tarım arazilerine dikilen bitki türünün sayıları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirleniyor. Peki dikili tarım arazilerinde yapılaşma mümkün mü? Dikili tarım arazilerinde yapılaşma şartları nelerdir?

Dikili tarım arazilerinde ifraz!

Asgari sayıda meyve, asma, fındık, fıstık, gül, çay ve benzeri ağaç, ağaççık ve çalı formunda yöre ekolojisine uygun çok yıllık bitkilerin dikili olduğu dikili tarım arazilerinde ifraz nasıl yapılır?

dikili tarım arazilerde inşaat şartları Haberi

dikili tarım arazilerde inşaat şartları

Dikili tarım arazilerinde yapılaşma şartları!

Dikili tarım arazileri, arazi özelliklerine bağlı kalmaksızın, sayıları; tür ve cinsine göre Bakanlıkça belirlenecek asgari sayıda meyve, asma, fındık, fıstık, gül, çay ve benzeri ağaç, ağaççık ve çalı formunda yöre ekolojisine uygun çok yıllık bitkilerin dikili olduğu araziler, dikili tarım arazisi olarak tanımlanıyor.


Dikili tarım arazilerine dikilen bitki türünün sayıları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirleniyor. Peki dikili tarım arazilerinde yapılaşma mümkün mü?


Dikili tarım arazilerinde yapılaşma şartları, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince dikili tarım arazileri, tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor.


Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı

MADDE 13. — Mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ile sulu tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamaz. Ancak, alternatif alan bulunmaması ve...