01 / 05 / 2024

Dilderesi incelemeleri

Dilderesi incelemeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gebze ve Dilovası ilçelerinden geçip İzmit Körfezi'ne dökülen Dilderesi üzerindeki incelemesini tamamladı. Kirliliğe sebebiyet veren taşocağı kapatıldı. Kirliliğe neden olan taşocağına ayrıca 40 Bin 630 lira para cezası uygul

Türk çiftçiler dikkat, Türkiye'de ilk defa üretildi! Hemen siz de bakıp ekebilirsiniz ilk defa göreceksiniz

Türkiye'de yaygın olarak üretilen siyah çayın ardından dikkat çeken yeni bir çay türü üretildi. Çiftçilere de çay türünü incelemeleri uyarısında bulunuldu.

Bakanlık dur dedi! Beton ve çimentoya gelen zam askıya alındı!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Dün beton ve çimentoya yüzde 20 zam geldiğinin bilgisi paylaşılırken, Ticaret Bakanlığı'nın incelemeleri sonucunda yapılan zam askıya alındı. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! Fahiş fiyat denetimi!

Ticaret Bakanlığı, son günlerde kamuoyuna yansıyan haksız fiyat artışları iddialarına karşı harekete geçti. Bakanlığın oluşturduğu özel ekip, marketlerde fahiş fiyat ve etiket incelemeleri yaptı.

ŞUTSO'da gündem inşaat sektörü ve imar planı!

ŞUTSO 8. Meslek Komitesi organizasyonuyla, İmar Planları, Proje incelemeleri ve Ruhsat Uygulamaları kapsamında eğitim toplantıları gerçekleşecek.

Malatya Pütürge'de hasar tespit incelemeleri yapıldı!

Süleyman Soylu ve Murat Kurum, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Pütürge ilçesine ziyarette bulundu...

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Depreme dayanıksız okullar yıkılıyor!

Bursa Valiliği’nin deprem incelemeleri sonucunda 24 okul için yıkım kararı alındı. Valilik, okulların hemen boşaltılıp yıkımına başlanması raporunu yayınladı.

AFAD'dan bina güvenliği uyarısı!

AFAD, vatandaşlara, binalarının yapı güvenliği ile ilgili olası risklerini incelemeleri ve sadece güvenliğinden emin oldukları binalarda oturma ve çalışmaları çağrısında bulundu...

Kağıthane'de yıktırılan yurt binası raporunun detayları!

İstanbul Kağıthane'de bulunan Sadabad Öğrenci Yurdu deprem incelemeleri sonrası dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkıldı. Yurdun yıkılmasına öğrencilerden büyük tepki geldi. Kağıthane Belediyesi konu ile ilgili açıklama yaptı...

İstiklal Caddesi'nde 6. kattan düşen işçi öldü!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 7 katlı binada çalışan işçi 6. kattan düşerek, yaşamını yitirdi. Ekiplerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Kapadokya'da son 4 ayda 84 yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından 3 Kasım 2018'de Nevşehir'deki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamanın ertesi günü başlanılan yıkım çalışmaları kapsamında, yaklaşık 4 ayda 84 yapı yıkıldı.

TOKİ Hakkari Yüksekova Evleri'nde sona doğru!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden TOKİ projelerinde incelemeleri inceledi..

Bina yıkımlarında yapılan asbest incelemeleri mecliste!

Bina yıkımlarında asbest yönünden inceleme yapılıp yapılmadığına ve asbestli olduğu saptanan binalar meclis gündeminde taşındı..

Dilderesi incelemeleri Haberi

Dilderesi incelemeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar talimat verdi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kocaeli il müdürlüğü harekete geçti. Yaklaşık 1 hafta önce başlayan inceleme ve araştırmalar sonucunda Kocaeli Dilderesinde yaşanan kirlilik sona erdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kocaeli İl Müdürlüğü incelemesine havadan bölgenin fotoğrafını çekerek başladı. İl müdürlüğü Dilderesinde görülen köpüklerin kaynağına ulaşmak için OSB çıkışlarını takibe aldı ve dereden numune örnekleri alarak inceleme yaptı.


Laboratuvarda incelenen numune örneklerinde bazı değerlerin yüksek olduğu tespit edildi. Harekete geçen Kocaeli İl Müdürlüğü kirliliğe sebebiyet veren taşocağını belirledi ve 40 Bin 630 lira para cezası kesti. Kurallara uymayan taşocağına daha sonra ise kapatma cezası verildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kocaeli İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç “İncelemeler neticesinde derede gözlenen köpük oluşumunun Dilovası OSB arıtma tesisinin deşarjının...