13 / 05 / 2024

dış net

dış net

Dairelerin alanları belirtilirken karşımıza iki farklı alan çıkıyor: Net alan ve brüt alan. Buna göre dairelerde net alan hesabı nasıl yapılır, merak ediyorsanız net alan hesaplamaları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Katılımevim 2023 yılının dokuz ayında net dönem karını yüzde 958 artırdı!

Türkiye'nin önde gelen faizsiz finans kuruluşları arasında bulunan BDDK lisanslı Katılımevim, 2023 yılının 3. çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, söz konusu dönemde net karını yüzde 958 artırdı.

Commerzbank gümüş için beklentisini düşürdü! Gümüş fiyatları net bu kadar olacak! Gümüş yatırımcılar ters köşe olacak

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yükselen altın ve gümüş fiyatları bayramdan sonra gerilemeye başladı. Yatırımcılar altın fiyatlarını yanında gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Commerzbank gümüş için beklentisini düşürdü! Gümüş fiyatları net bu kadar olacak!

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.

Altın yükselecek mi düşecek mi? sorusuna son yanıt! Bu rakamı mıh gibi aklınızda tutun! Gram altın net bu kadar olacak!

Altın fiyatları son zamanlarda yatırımcıların kafasını karıştırmaya başladı. Altın fiyatlarının ne kadar olacağı araştırılıyor. Altın yükselecek mi düşecek mi? sorusunu son yanıt! Bu rakamı mıh gibi aklınızda tutun! Gram altın net bu kadar olacak!

Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? sorusuna net yanıt Altın Piri İslam Memiş'ten geldi! Bu rakamlara aldanmayın

Altın fiyatlarındaki agresif dalgalanmalar yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? sorusuna net yanıt Altın Piri İslam Memiş'ten geldi! Bu rakamlara aldanmayın...

Gram altın 1.000 TL'nin altına düşer mi? Nefesler kesildi! Herkes bu cevabı bekliyor! Uzman isimden net yanıt geldi

Merkez Bankası faiz kararından sonra gözler altın piyasasına çevrildi. Altında sert düşüşler devam ediyor. Gram altın 1131 TL oldu. Peki Gram altın 1.000 TL'nin altına düşer mi? Nefesler kesildi! Herkes bu cevabı bekliyor! Uzman isimden net yanıt geldi.

Euro yükselecek mi, düşecek mi? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Rakam verildi! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar euro kurunun yönünü merak ediyor. Euro yükselecek mi, düşecek mi? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Rakam verildi! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Dolar 2023 yılında düşecek mi yükselecek mi? sorusunun net yanıtı şimdi belli oldu! Doları olanlar koşsun!

Dolar kuru haftanın başından itibaren yatay seyrine devam etti. Haftayı düşük seviyelerle kapatırken yatırımcılar doların 2023 yılında düşecek mi, yükselecek mi? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte o sorunun net yanıtı...

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorunun net yanıtı İslam Memiş'ten geldi!

Gümüş fiyatları bugün yüzde 0,19 düşüşe geçerken yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Yatırımcılar ''gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusunu merak ederken net yanıt yanıt İslam Memiş'ten geldi.

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Uzman isimden net cevap geldi! Son dakika

Ons gümüş fiyatları, yılın ilk 10 ayı içerisinde 17 dolar ile 26 dolar arasında dalgalı bir seyir izlerken; gram gümüş fiyatları ise, yatırımcısına kazandırdı. Peki, gümüş fiyatları ne olacak, yükselecek mi, düşecek mi? Uzman isimden net cevap geldi.

Goldman Sachs'ın net karı üçüncü çeyrekte düştü!

ABD'nin en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs, net karının bu yılın üçüncü çeyreğinde 2021'in aynı dönemine göre yüzde 43 düştüğünü gördü.

Altında ipler koptu! Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Net yanıt şimdi geldi

Altın fiyatlarında geçtiğimiz hafta sert düşüşler meydana geldi. Özellikle ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altın fiyatlarında ipler koptu. Peki altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Net yanıt şimdi geldi...

Düğünü olanlara güzel haber! Düğün setlerinde net yüzde 52 indirim! Gülaylar altın 13 Ekim 2022 fiyat listesi

Düğünlerin vazgeçilmez takısı olan düğün settlerinde büyük fırsat kampanyası başladı. Gülaylar altında düğün setlerinde net yüzde 52 indirim fırsatı başladı. Peki düğün setleri ne kadar? İşte Gülaylar altın düğün seti fiyat listesi 13 Ekim 2022...

dış net Haberi

dış net

Dairelerde net alan hesabı!

Daire büyüklükleri iki farklı şekilde hesaplanıyor. Bunlar net alan hesabı ve brüt alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre dairelerde net alan nedir, dairelerde net alan nasıl hesaplanır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Net inşaat alanı, konut içerisinde duvarların arasında kalan temiz alana deniyor. Bir diğer deyiş ile net alan; konut içerisinde duvarların arasında kalan süpürülebilir alanı ifade ediyor. Buna göre konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alan, net alan oluyor.


- Dış net alan: Evin dış dört duvarının toplamına deniyor. Bu hesaplamaya balkon ve teraslar dahil ediliyor.


- İç net alan: Bir evin süpürülebilir alanlarının toplamı ise iç alan olarak ifade ediliyor. Buna da ıslak hacimleri, balkon ve teraslar dahil...