16 / 05 / 2024

Dış Ticaret 2014

Dış Ticaret 2014

Ekonomi Bakanlığının, yılın 2. çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi açıklandı. Yılın ilk çeyreğinde 98,8 olan İhracat Beklenti Endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde 116,7 seviyesinde gerçekleşti.

Almanya dünyanın en fazla dış ticaret fazlası veren ülkesi!

Almanya geçtiğimiz yılı rekor düzeyde dış ticaret fazlasıyla kapattı. İfo Enstitüsü verilerine göre, Almanya‘nın 2014 yılı içerisinde dış ticaret fazlası 30 milyar artarak 220 milyar euroya (285 milyar dolar) ulaştı.

Dış ticaret açığı yüzde 15,4 azaldı!

Türkiye'nin ihracatı, 2014'te bir önceki yıla göre, yüzde 3,9 artarken, ithalatı da yüzde 3,7 azaldı. Dış ticaret açığı, yüzde 15,4 azalarak 84 milyar 509 milyon dolara geriledi.

Tamtaş Hafriyat Nakliyat İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tamtaş Hafriyat Nakliyat İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Yasin Tamtaş, Cemil Tamtaş tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 31 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Joud İnternational Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Joud İnternational Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi, Abdulrahman Joud tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 31 Aralık 2014 tarihinde Zeytinburnu, Seyitnizam Mahallesi, Mevlana Caddesi'nde kuruldu.

Dinamik Granit Mermer Madencilik Nakliyat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dinamik Granit Mermer Madencilik Nakliyat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Garipşah Tunçer tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 30 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

EMR Teknoloji Danışmanlık İnşaat Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

EMR Teknoloji Danışmanlık İnşaat Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Suat Emrah Koçak tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 25 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Üsküp İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üsküp İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Nurten Pehlivanlar tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Aralık 2014 tarihinde Bayrampaşa, Altıntepsi Mahallesi, Akpınar Caddesi'nde kuruldu.

Agena Endüstriyel Yatırımlar İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agena Endüstriyel Yatırımlar İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Murat Şencan tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 16 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Ebabil Turizm Hayvancılık Nakliyat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar Şubesi açıldı!

Ebabil Turizm Hayvancılık Nakliyat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar Şubesi, Ünsal Bulutlu Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Eziz Diyar Emlak İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eziz Diyar Emlak İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Kasenjiang Kadeer tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 3 Aralık 2014 tarihinde Zeytinburnu, Nuripaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Çetintaş Geri Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Taşımacılık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çetintaş Geri Dönüşüm İnşaat Gayrimenkul Taşımacılık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Gürbey Çetintaş tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 2 Aralık 2014 tarihinde kuruldu.

Anex Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anex Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Kök tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 28 Kasım 2014 tarihinde Ataşehir, Yedpa Ticaret Merkezi, 358/AS'de kuruldu.

Harunoğlu İnşaat Tekstil Gıda Medikal Kuyumculuk Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harunoğlu İnşaat Tekstil Gıda Medikal Kuyumculuk Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İlhan Ziyade tarafından 400 bin TL'lik sermaye ile 28 Kasım 2014 tarihinde kuruldu.

Dış Ticaret 2014 Haberi

Dış Ticaret 2014

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Beklenti Anketi'ne göre, İhracat Beklenti Endeksi, yılın 2. çeyreğinde, 1. çeyreğine göre 17,9 puan arttı. Yılın ilk çeyreğinde 98,8 olan Endeks, bu yılın 2. çeyreğinde 116,7 seviyesinde gerçekleşti.


Ekonomi Bakanlığının, yılın 2. çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi açıklandı.


Yılın 2. çeyreğinde 1. çeyreğe göre, İhracat Beklenti Endeksine dahil edilen sorulardan gelecek 3 aydaki ihracat ve ihracat siparişi beklentileri ile şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyine ilişkin soruların, endeksi artış yönünde etkilediği, son 3 aydaki ihracat sipariş düzeyine dair sorunun ise endeksi azalış yönünde etkilediği gözlendi.


Bununla birlikte, endeksi oluşturan sorulardan gelecek 3 aya ilişkin ihracat beklentisi ile şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyine ilişkin yayılma endeksleri bir yıl öncesinin aynı dönemine göre daha düşük puanlarda iken, gelecek...