21 / 05 / 2024

diyar aş

diyar aş

Diyar Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karakaş: "300 konutluk bir proje yapıyoruz. 2 yıla kadar 200 villalık bir projemiz daha olacak. 500 kişiyi istihdam ediyoruz. Geçici isçilerle zaman zaman 700 ile 1000 kişi arasında istihdam yaratıyoruz" dedi  

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Kahve Diyarı 2 yılda 300 yeni şube açacak!

Kahve Diyarı Grubu, pandemiye rağmen yatırım kararı aldı. Halen 110’u pastane olmak üzere 300 şubeyle hizmet veriyor. Grup, önümüzdeki iki yılda 300 yeni şube ile 1500 kişiyi daha iş sahibi yaparak istihdamını 5 binin üzerine çıkaracak...

Diyar Yatırım Gayrimenkul Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Diyar Yatırım Gayrimenkul Pazarlama Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed H.H. Mansour, Ahmed K.A. Alnajjar ve Mohamed A.H. Aboumeghasab ortaklığında kuruldu.

Kahve Diyarı 2 yılda 300 şube açacak!

Şube sayısını 600'e çıkarmayı hedefleyen Kahve Diyarı iki yıl içerisinde 300 yeni şube açılışı yapacak. 

Diyar Eltawfek Turizm İnşaat Emlak İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Diyar Eltawfek Turizm İnşaat Emlak İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile A.Ahmed Tawfik Awad tarafından kuruldu...

Kayseri Bilim Merkezi açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü (sağda) ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki (solda), TÜBİTAK ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocasinan ilçesindeki Anadolu Harikalar Diyarı'nın içine yapılan Kayseri Bilim Merkezi'nin açılışına katıldı.

Muş Hotel Diyar Paris açıldı!

Muş'un İstasyon Caddesi Atatürk Parkı karşısında geçtiğimiz yıllarda temeli atılan Hotel Diyar Paris, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Muş Hotel Diyar Paris hizmete açıldı!

Muş'ta, 94 odalı 218 yatak kapasiteli 4 yıldızlı Hotel Diyar Paris düzenlenen törenle hizmete açıldı. 18 milyon liraya mal olan otel 7 bin 200 metrekare alan üzerine kuruldu.

Başbakan Davutoğlu: Beykoz'a metro gelecek!

Başbakan Davutoğlu, Beykoz'a gelirken çocukluğunu hatırladığını, rahmetli babası ile Beykoz'un güzel insanların güzel diyarı olduğunu anlattı. Davutoğlu, "Beykoz'un güzelliğini herkes görsün diye film platosu kuruyoruz. Beykoz'a metro gelecek. " dedi.

Kahve Diyarı İzmir'de 2 yeni şube açacak!

İzmir'deki mağazalarına iki yeni şube ekleyecek olan Kahve Diyarı, Isparta ve Gaziantep'te de yeni mağazalarla müşterilerle buluşacak.

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor!

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı, Kula ve Salihli arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor

Kayseri Bilim Merkezi'nde açılış öncesi inceleme gezisi düzenlendi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Harikalar Diyarı içerisine yaptırılan Kayseri Bilim Merkezi henüz kapılarını ziyaretçilerine açmadan örnek oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden bir heyet merkezde incelemelerde bulundu.

Anadolu Harikalar Diyarı'nın 2 binası Mies Ödülleri'ne aday gösterildi!

Anadolu Harikalar Diyarı, mimari yapısıyla da Avrupa'nın en önemli ödülüne aday gösterildi. Mies Van Der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülleri'ne aday gösterilen projeler arasında Harikalar Diyarı'nın iki binası da yer alıyor.

diyar aş Haberi

diyar aş

Beton ve betonarme borular, kent mobilyaları, yapı malzemeleri üretiyor, bazalt çıkarıyoruz. Bizim hikayemiz Avrupa'da başladı. Aileleri Avrupa'ya gidenlerin, gurbetçilerin çocuklarıyız. Sermaye birikimini orada sağladık Ayrılık duygusu vatan özlemi yapıyor. Ailece İsveç'te gıda sektöründe çalışıyorduk. Orada toptancıyız, fason üretim yaptırıyoruz. Konserve, taze ürün, dondurulmuş urun, peçete, temizlik ilacı tedarik ediyoruz. Ben üniversiteyi bitirdikten sonra ya aile şirketinde devam edecektim ya da profesyonel çalışmak zorundaydım. Sonra aile ağır bastı. O zamanki Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan, Frankfurt'ta Türk işadamları ile yaptığı birtoplantıda 'neden Türkiye'de yatırım yapmıyorsunuz' diyerek bizi ülkeye davet etmişti. Daha sonra su anda kentimizin milletvekili olan dönemin Diyarbakır TSO Başkanı Kudbettin Arzu'dan bize davet geldi. 2005 yılında Diyarbakır'a geldik cok güzel bir ilgi vardı.

O dönemde Elbistanlı ve Siverekli arkadaşlarla çorap fabrikası kurduk....