02 / 05 / 2024

diyarbakır 4 ayda açılan işyeri sayısı

diyarbakır 4 ayda açılan işyeri sayısı

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, çözüm sürecinin başlamasıyla Diyarbakır'da yoğun bir iş yeri açılması için başvuruların yapıldığını ve son 4 ayda 2 bin işyerinin açıldığını söyledi...

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Yenişehir Belediyesi Diyarbakır'da taksitle arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Diyarbakır İli Yenişehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır, Yenişehir, Dokuzçeltik Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi 30 bin 340 metrekare arsa satıyor! 105.4 milyon TL'ye!

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır ili, Kayapınar ilçesi, Talaytepe Mahallesi, 1492 ada 1 parselde yer alan arsayı 105 milyon 433 bin 98,50 TL'ye satıyor...

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi çok amaçlı spor tesisi yaptırıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçeye modern ve çok amaçlı spor tesisi kazandırmak için düğmeye bastı.  Yeni spor tesisin inşaatının 20 ayda tamamlanması bekleniyor.

Diyarbakır'da 43 milyon TL'ye icradan satılık 4 arsa!

Diyarbakır İcra Dairesi, Kayapınar ilçesinde bulunan 4 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 43 milyon 21 bin 920 TL olarak belirlendi.

TOKİ Diyarbakır Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı ihalesi 27 Temmuz'da!

Diyarbakır Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4 Kısım Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Diyarbakır Bismil'de 4.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Bismil Milli Emlak Şefliği, Diyarbakır Bismil Fatih Mahallesi'nde yer alan arsayı 4 milyon 444 bin TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir 4. Etap 397 konut ihalesi bugün!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 4.Etap 397 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu 4. Etap ihalesi 18 Mayıs'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 4.Etap 397 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 18 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yaplacak.

TOKİ Diyarbakır 4. Etap 397 konut ihalesi 18 Mayıs'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 4.Etap 397 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 18 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'da tavanı çöken metruk evdeki 4 kişi yaralandı!

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde tavanı çöken metruk evdeki isimleri öğrenilemeyen 4 kişi yaralandı...

diyarbakır 4 ayda açılan işyeri sayısı Haberi

diyarbakır 4 ayda açılan işyeri sayısı

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, çözüm sürecinin başlamasıyla Diyarbakır'da yoğun bir iş yeri açılması için başvuruların yapıldığını ve son 4 ayda 2 bin işyerinin açıldığını söyledi. Ebedinoğlu, bir dönem toplumsal olayların yaşandığı esnada sürekli kepenk kapatma zorunda kalan Diyarbakır esnafının, çözüm sürecinin oluşmasıyla birlikte son dönemlerde hareketli günler yaşadığını belirtti. Bölgede 30 yıldan sonra esnafın ilk kez bu kadar hareketli olduğunu gözlemlediklerini belirten Ebedinoğlu, DESOB'a son 4 ayda 2 bin işyerinin kurulması için başvuruda bulunulduğunu ifade etti.


ESNAF HUZURLU


Çözüm sürecinin esnafa büyük bir rahatlama yaşattığını aktaran Ebedinoğlu, kepenk kapatma olaylarının yaşanmamasıyla birlikte esnafın huzurlu olduğunu, yatırımların artarak devam ettiğini ve beraberinde istihdamın sağlandığını açıkladı. Ebedinoğlu, 'Çözüm süreciyle birlikte bir çok alanda olduğu gibi, ekonomik alanda...