23 / 07 / 2024

Diyarbakır Batman yolu

Diyarbakır Batman yolu

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

Diyarbakır Kadın Yaşam Merkezi açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Eski Mardin Yolu üzerinde inşa edilen Kadın Yaşam Merkezi’ni açarak hizmete sundu.

Diyarbakır Yeni Bağlantı Yolu için yıkımlar tamamlandı!

Kentte araç trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolu üzerindeki 4 apartmanı kamulaştırarak yıkımını tamamladı.

Diyarbakır Bismil Otogarı 2018'de açılacak!

Diyarbakır-Batman çevreyolunda toplam 32 bin 750 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan Bismil Otogarı’nın çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır'a yeni OSB'ler geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Mevcut organize sanayi bölgemizi 2 bin dönüm daha genişlettik, bir Tekstil Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Urfa yolu üzerinde 3 bin dönümlük yeni bir organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara başladık” diye konuştu.

Diyarbakır'da 15 Temmuz Zafer Camisi’nin inşaatı başladı!

Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Gülpınar köyünde, ‘15 Temmuz Zafer Camisi’nin inşasına başlandı. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte Gürpınar köylülerinin 53 yıllık hasreti sona erecek.

Diyarbakır Bağlar’da 18 kilometre yeni yol açılıyor!

Kentin gelişim bölgelerinde yol açma çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki 11 caddede 18 kilometre yeni yol açma, 16 kilometre bisiklet yolu düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Batman Diyarbakır Caddesi'ne yürüyen merdivenli üst geçit yapılacak!

Diyarbakır Caddesi yoğunlaşan trafikte karşıdan karşıya geçmede sorun çıktığını belirten vatandaşlar Yürüyen merdivenli üst geçit istediler. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar "buraya kesinlikle üst geçit yapılmalıdır. dedi.

Diyarbakır Çevre Yolu 2017'de tamam!

Beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile Diyarbakır'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı ile çevre yolu inşaatında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır'da 42 kilometre yeni imar yolu açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl kent merkezinde 270 bin ton asfalt dökerek, 8 metre uzunluğunda 8 cm kalınlığında 170 km yol asfaltladı, 42 kilometre imar yolu açarak altyapı ve üstyapı işlerini tamamladı.

Diyarbakır Ergani'deki 30 metrelik yeni imar yolu tamamlandı!

Kırsal ilçelerin mahalle yollarında yıl boyunca 1150 km yol çalışması yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani’de bu yıl 90 kilometre yol çalışması yürüttü, 3 kilometre uzunluğundaki 30 metrelik yeni imar yolunu tamamlayarak hizmete açtı.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası Eylül'de bitecek!

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor. Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binası 29 milyon lira tutarındaki apron ve taksi yolu ile yaklaşık 257 milyon liraya mal olacak.

Diyarbakır Batman yolu Haberi

Diyarbakır Batman yolu

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi'ne ilişkin soru önergesi verdi. Sındır, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sındır, ''Aşağıda yazılı olarak yer alan “Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi” ile ilgili sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim.''

Sındır, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programında, 1973E04-6 no’lu “Diyarbakır Batman Bölünmüş Yol Projesi” yer almakta ve 2006-2024 yılları arasında yapılması planlanmaktadır. Bu proje ile Diyarbakır Mardin Ayrımı- Bismil. Batman hattında toplamda 66 km Bitümlü Sıcak Karışım(BSK) asfalt bölünmüş yol yapılacaktır. Projeye ayrılan toplam ödenek 398.827.000 TL olup, 2006 yılından bugüne toplamda 246.818.000 TL harcanmıştır. 2021 yılı...