07 / 05 / 2024

Diyarbakır Cezaevi projeleri

Diyarbakır Cezaevi projeleri

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, 12 Eylül askeri darbesinin ardından adı işkencelerle gündeme gelen E Tipi Cezaevi' nin İnsan Hakları ve Yüzleşme Müzesi'ne dönüştürülmesi için çalışma başlattı.

TOKİ Diyarbakır projeleri için tarih resmen belli oldu! Tam 3 projede 853 yeni konutu kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projeleri için düğmeye bastı. Tam 3 projede 853 yeni konutu kaçırmayın...

TOKİ Diyarbakır projeleri için tarih belli oldu! 2 ilçeye 960 konutluk 3 yeni proje geliyor! Sakın Kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır projelerinin ihalelerini Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Projeler kapsamında 2 ilçede toplam 950 konut inşa edilecek.

Diyarbakır'daki riskli 2 bin 500 bağımsız bölüm için dönüşüm müjdesi!

Diyarbakır'da risk taşıyan 2 bin 500 bağımsız bölüm için kentsel dönüşüm projesi başlatılacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede hayata geçirilecek çalışmaları ve projeleri anlattı.

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları!

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri başvuruları ne zaman? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru bedeli ne kadar? TOKİ Diyarbakır 2020 ne zaman teslim? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru şartları neler? İşte 100 bin sosyal konut TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları...

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Cumali Atilla, Diyarbakır'daki yatırımlara hız kattı!

Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Diyarbakır'da 20 yıldır hayata geçirilemeyen projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı

Diyarbakır kentsel dönüşümle yenileniyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Serpil Yılmaz, 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Diyarbakır'daki imarı, kentsel dönüşüm ve projeleri anlattı.

Diyarbakır Anne Oteli Projesi başladı!

Diyarbakır'ı ziyaret eden Fatma Betül Sayan Kaya, bölgedeki projeleri anlattı. Kaya, Anne Oteli Projesi’ni başlattıklarını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir, Diyarbakır projelerine start verdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirilmesinin ardından bu kentte giderek başlatılacak projeleri de yerinde gördü.

Diyarbakır 5 No'lu cezaevi müze olacak!

12 Eylül döneminde mahkumlara dışkı yedirilmesi de dahil, işkence merkezi haline getirilen Diyarbakır 5 No’lu cezaevi’nin müzeye dönüştürülmesi için ilk adım önceki gün atıldı..

Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi 18 Mayıs'ta açılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Cezaevi'nin müze olması için ilk somut adımı 18 Mayıs'ta "Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi"ni hizmete açarak atacak.

Forum Diyarbakır’ın basın toplantısı yarın!

Avrupa’nın bir numaralı perakende devi Multi Turkey, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ikinci yatırımı olan Forum Diyarbakır’ı hizmete açıyor. Multi Turkey'in yeni yatırımları ve projeleri hakkında bilgi vereceği basın toplantısı yarın düzenlenecek.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Diyarbakır Cezaevi projeleri Haberi

Diyarbakır Cezaevi projeleri

Belediye Başkanı Gültan Kışanak, kendisinin de bir dönem yattığı cezaevini müzeye dönüştürme isteklerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ilettiklerini ve ısrarcı olduklarını belirterek, "Cezaevinin geçmişin acılarını kanatan değil, geleceğin ortak değerlerine zemin olan bir mekan olmasını arzuluyoruz" dedi. 



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin 'İnsan Hakları ve Yüzleşme Müzesi'ne dönüştürülmesi çin hazırlık toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Başkanvekili Fırat Anlı, Meclis üyesi Serra Bucak Küçük, Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu, Diyarbakır Barosu, 78'liler Girişimi, İnsan Hakları Derneği, Tuhad-Fed, Meya-Der temsilcileri katüdı. Başkan Kışanak cezaevi yerinin imar planında 'müze alanı' olarak tescil edildiğini, ancak hazinenin buna itiraz ettiğini belirtti. Kışanak, itirazın kabul edilmediğini ve cezaevi yerinin 'müze alanı' olarak tescilinde ısrar edildiği bügisini paylaştı. 



SAYIN BAKANA SÖYLEDİK



Kendisi de...