05 / 05 / 2024

diyarbakır güvercin oteli nerede

diyarbakır güvercin oteli nerede

Diyarbakır’da, Türkiye’nin ilk güvercin oteli açıldı. Hayvanlarını besleyecek yer bulamayanların imdadına yetişen 30 odalı otelde, değeri 250 bin lirayı aşan 2 bin güvercin besleniyor.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Diyarbakır'da çökme tehlikesi olan binada güçlendirme çalışmaları başladı!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki 7 katlı binada çökme tehlikesine karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı...

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır'da OSB ve sanayi siteleri kurulması TBMM gündeminde!

Diyarbakır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Diyarbakır Çeltik'te hasar gören yapılar yeniden inşa edilecek!

60 gün içerisinde Diyarbakır Valiliğince yaptırılacak teknik tespit raporuna göre hak sahiplerine yapılacak olan yazılı bildirim tarihini izleyen günden itibaren 180 gün içerisinde, varsa açtıkları davadan feragat ederek müracaat edenlerin konut ve işletme binaları yıkılarak yerlerine yenileri yapıl

TOKİ Diyarbakır Kayapınar görselleri!

TOKİ Diyarbakır Kayapınar görselleri haberimizde yer alıyor. Kura çekilişi bugün gerçekleştirilen projede sonuçlar henüz açıklanmadı. 

Ebru Yaşar-Necat Gülseven çifti Diyarbakır'da okul inşa edecek!

Geçtiğimiz günlerde bebeklerini kucaklarına alan Ebru Yaşar ve Necat Gülseven çifti yeni yatırım yapacak. Çift, Gülseven'in memleketi olan Diyarbakır Bismil'de okul inşa edecek.

Diyarbakır Anne Oteli Projesi başladı!

Diyarbakır'ı ziyaret eden Fatma Betül Sayan Kaya, bölgedeki projeleri anlattı. Kaya, Anne Oteli Projesi’ni başlattıklarını belirtti.

Diyarbakır'a gıda ihtisas OSB'si geliyor!

Güneydoğu’nun en önemli şehirlerinden biri olan Diyarbakır’dan yatırım daveti var. Bu kapsamda ilk adımı Diyarbakır Valiliği atıyor. İlk aşamada Diyarbakır kökenli olan yurt içi ve yurt dışında iş yapan işadamları şehre davet edilecek.

Türkiye’nin ilk güvercin oteli Diyarbakır’da açıldı!

Diyarbakır'da, güvercin meraklıların ihtiyacını karşılayacak ilk güvercin oteli açıldı. 25 odalı güvercin otelinde yüzlerce güvercin barınırken, günlük bakımları yapılan kuşlar için sahiplerinin aylık 150-200 lira ücret ödediği öğrenildi.

diyarbakır güvercin oteli nerede Haberi

diyarbakır güvercin oteli nerede


Diyarbakır’da, Türkiye’nin ilk güvercin oteli açıldı. Hayvanlarını besleyecek yer bulamayanların imdadına yetişen 30 odalı otelde, değeri 250 bin lirayı aşan 2 bin güvercin besleniyor. Aralarında mimar ve öğretmen gibi çeşitli meslek gruplarından vatandaşların bulunduğu güvercin hastaları, vakit buldukça hayvanlarının her türlü sorunu ile bire bir ilgileniyor.


Kiraladıkları odalara 10 binlerce lira harcayıp güvercinlerin sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlayan meraklılar, hayvanlarını elleri el besliyor . Hollanda’dan Rusya’ya Amerika’dan Belçika’ya kadar çeşitli ırktan güvercinlerin bulunduğu otelde her çarşamba güvercin ihalesine de çıkılıyor. Diyarbakır Kanatlı Hayvan Severler Derneği Başkanı Mehmet Batmaz “25-30 civarında odamız var. 2 bin güvercin besliyoruz”...