08 / 05 / 2024

diyarbakır osb ağır sanayi fabrikası

diyarbakır osb ağır sanayi fabrikası

Diyarbakır’ın ilk ağır sanayi fabrikası olma özelliğinde, yılda 60 bin ton kapasiteyle bünyesinde 200 personel bulunduran bölgenin en büyük galvaniz fabrikası, Diyarbakırlı genç iş adamı Recep Özekinci tarafından Diyarbakır OSB'de kuruldu...

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır OSB, Koronavirüs salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu!

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl içerisinde 22 firmaya yer tahsis edildiğini açıkladı. 

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi!

İstanbul’da işçi bulmakta zorlanan tekstil ve hazır giyim firmaları Diyarbakır’a yöneldi. Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi.

Diyarbakır'a 720 milyon TL'lik OSB yatırımı!

Diyarbakır'da yeni yatırımların ve projelerin temeli atılıyor. 3 etap OSB’nin bulunduğu bölgede 4. etabın yapımı için çalışmalar başladı.

Diyarbakır Çüngüş'te ücretsiz pansiyon inşa edildi!

Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, ilçedeki yatırımlardan ve projelerden bahsetti. Arslanca, oteli olmayan ilçeye bir pansiyon inşa edildiğini belirtti.

Diyarbakır Alipaşa ve Lalebey'de dönüşüm yıkımları başladı!

Diyarbakır Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey mahallerinde yıkım çalışmaları başladı. Mahalledeki evlerin yıkım kararı kentsel dönüşüm kapsamında alındı.

Diyarbakır'a 3. OSB geliyor!

Cazibe Merkezi Programı kapsamında yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Diyarbakır'ın OSB ihtiyacı karşılanacak. Bölgede 3. OSB inşa edilecek.

Diyarbakır Sur'a 2 milyar liralık yatırım!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yeniden inşa çalışmaları devam ediyor. İlçe 2 milyar liralık devlet kaynağıyla yenileniyor.

TOKİ’den Diyarbakır’a 2 milyar 285 milyon liralık yatırım!

TOKİ'nin Diyarbakır’da hayata geçirdiği 2 milyar 285 milyon liralık yatırımların toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Diyarbakır'daki 85 proje hizmete açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır'da hayata geçirilen 85 projenin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Diyarbakır Radisson Blu Hotel açıldı!

Meya Otelcilik Turizm AŞ tarafından Diyarbakır’da Radisson Blu Hotel’i hizmete açıldı. Yapımı 3,5 yıl süren otel için 25 milyon dolar açıldı.

Diyarbakır'daki 288.3 milyon TL'lik 85 projenin açılışı bugün!

Diyarbakır'da hayata geçen 85 proje bugün hizmete açılacak. 288 milyon 3315 bin TL değerine dahip projelerin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

Diyarbakır'a yeni OSB'ler geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Mevcut organize sanayi bölgemizi 2 bin dönüm daha genişlettik, bir Tekstil Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Urfa yolu üzerinde 3 bin dönümlük yeni bir organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara başladık” diye konuştu.

diyarbakır osb ağır sanayi fabrikası Haberi

diyarbakır osb ağır sanayi fabrikası


Diyarbakır’ın ilk ağır sanayi fabrikası olma özelliğinde, yılda 60 bin ton kapasiteyle bünyesinde 200 personel bulunduran bölgenin en büyük galvaniz fabrikası, Diyarbakırlı genç iş adamı Recep Özekinci tarafından Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu.


Çözüm sürecinin başlamasının ardından bölgede oluşan huzur ve barış iklimi, yatırım alanlarını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Bir dönem fabrikasız kent olarak bilinen Diyarbakır, artık ağır sanayi fabrikalarını da bünyesinde barındırmaya başladı. Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı yüksek inşaat mühendisi Recep Özekinci’nin OSB’de 25 milyon lira yatırımla kurduğu galvaniz fabrikası, Diyarbakır’da kurulmuş en büyük fabrika olarak üretim yapıyor.


"SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ"


Ankara, İstanbul gibi illerden transfer ettiği yöneticilerin yer aldığı organizasyon yapısıyla farklılık oluşturan Mina Galvaniz, şu an 200 olan personel sayısını kısa sürede 300'e ulaştırmayı hedefliyor. 8...