13 / 05 / 2024

diyarbakır sulama barajı

diyarbakır sulama barajı

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerinde 218 milyon liraya mal olacak 4 sulama barajı ile sulama şebekesinin temeli, 12 Mayıs'ta atılacak.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın yüzde 70'i tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "GAP'ın kilit tesisi Silvan Barajı'nın yüzde 70'ini tamamladık. Barajla 2 milyon 350 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak" dedi.

Diyarbakır Çınar Dilaver Barajı'nın ÇED toplantısı 16 Mart'ta!

Diyarbakır Çınar'da Çınar Dilaver Barajı, Malzeme Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisi projesinin yapılması için ÇED toplantısı yapıalcak. Toplantı 16 Mart'ta gerçekleşecek.

Diyarbakır'da 2019' kadar 6 baraj hizmete açılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, güneydoğu illerinde yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Diyarbakır'da 2019 yılı sonuna kadar 6 büyük barajın hizmete açılacağını söyledi.

Diyarbakır Silvan Barajı yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı'nın da yapılacağını, toprakların suyla buluşacağını belirtti..

Diyarbakır Silvan Barajı'nda son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, "Dicle Havzası'nda bulunan Kulp Çayı üzerinde yapımı devam eden ve yüzde 52 gerçekleşme seviyesine ulaşan Silvan Barajı tamamlandığında 2 milyon 351 bin 230 dekar zirai alan sulanacak." ifadesini kullandı.

Diyarbakır'a 5 OSB daha kurulacak!

Silvan Barajı tamamlandığında Diyarbakır’da 2.5 milyon dönüm araziyi sulanacak. OSB eski Başkanı ve sanayici Beşir Yılmaz “2 yılda terörden 3 milyar dolar kaybettik. Baraj bitince 5 OSB daha kuracağız” dedi.

Diyarbakır Ambar Barajı'nda son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde yapımı süren Ambar Barajı'nın tamamlanmasıyla, 123 bin 250 dekar arazinin suya kavuşacağını bildirdi.

Diyarbakır'daki 4 barajın temeli 12 Mayıs'ta atılacak!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerinde 218 milyon liraya mal olacak 4 sulama barajı ile sulama şebekesinin temeli, 12 Mayıs'ta atılacak.

Diyarbakır Çermik'teki Kale Barajı 2018'de açılacak!

Diyarbakır'da GAP Eylem Planı kapsamında inşası süren ve 2018 yılında hizmete açılması planlanan baraj 16 bin kişiye istihdam sağlayacak. Kale Barajı'nın 2018 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Diyarbakır'da 850 bin liraya lüks daire!

Doğu'nun Paris'i Diyarbakır'da lüks dairelerin fiyatları 850 bin lirayı gördü. Yiğit İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yiğit, "Yakında 1 milyon liraları konuşuruz. Havuzlu, spor sahaları olan, içinde sosyal tesisleri olan küçük siteler hızla artıyor" d

diyarbakır sulama barajı Haberi

diyarbakır sulama barajı

GAP kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerinde 218 milyon liraya mal olacak 4 sulama barajı ile yaklaşık 400 bin dekar tarım arazisi suyla buluşturulacak.


Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında, Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerinde 218 milyon liraya mal olacak 4 sulama barajı ile yaklaşık 400 bin dekar tarım arazisi suyla buluşturulacak.


GAP kapsamında tarım arazilerinin suya kavuşmasını sağlayacak projeler, uygulamaya geçiriliyor.


Ergani, Çermik, Silvan ve Bismil ilçelerindeki 4 sulama barajı ile sulama şebekesinin temeli, 12 Mayıs'ta atılacak.


Başlar, Kuruçay, Ergani ve Kale barajları ile Silvan şebeke sulamasının tamamlanmasıyla bölgede 51 bin kişi istihdam edilecek.


DSİ 10. Bölge Müdürü Yunus Algın, AA muhabirine, GAP ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakların değerlendirilerek, yöre halkının gelir düzeyinin yükseltilmesi, kırsal alanda istihdam olanaklarının...