05 / 05 / 2024

Diyarbakır terör mağduru ev yıkımı

Diyarbakır terör mağduru ev yıkımı

Diyarbakır'da terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.

Kiracı mağduru doktor: Evinizi kiraya verirken on kez düşünün! Tahliye davaları 10-12 ay sonra görülüyor!

Kiracı mağduru olan ve 20 aydır kiracısı ile sorunlar yaşayan Uzman Doktor Dağıstan Ayan, ev sahiplerini uyardı. Ayan, X sosyal medya hesabından "Evinizi kiraya verirken on kez düşünün" dedi ve tahliye davalarına değindi. İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Diyarbakır’da 8 konut ve ticari alan satışa çıkarıldı! 2 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Dökmetaş mahallesinde bulunan 8 adet konut ve ticaret alanı nitelikli arsayı satışa çıkarıldı! İhale ve teklif açma tarihi 02 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Fahiş kira zamları Diyarbakır'da kiracıları zorladı!

Diyarbakır'da uygulanan fahiş kira zamları kentteki kira zamları işyeri ve konut zamları kiracıları mağdur ediyor. 

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

Şırnak'ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta yeni evlerine kavuşan terör mağduru 123 aile yeni büyük sevinç yaşadı...

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Şırnak'ta terör mağduru 929 aile yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta çekilen kura ile terör mağduru olan 929 aile yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı...

Hakkari'de terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa ettiriilen 3 bin 63 konuttan 986'sı daha hak sahiplerine teslim ediliyor.

Hakkari'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

Hakkari Yüksekova'da Toplu Konut İdaresince (TOKİ) terör mağdurları için inşa edilen ve yapımı tamamlanan bin 256 konut, hak sahiplerine teslim ediliyor.

Diyarbakır terör mağduru ev yıkımı Haberi

Diyarbakır terör mağduru ev yıkımı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle kirada yaşamlarını sürdürdükleri evleri terk eden terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.


Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Karanfil Sokak'ta terör mağduru 10 ailenin oturduğu 7 katlı binanın polis ve zabıta ekiplerince alınan önlemler ve vatandaşların tahliyesinin ardından belediye ekiplerince yıkımı gerçekleşti.


"BELEDİYELERE BİR AN ÖNCE KAYYUM ATASINLAR"

Terör mağduru vatandaşlardan Mahmut Altaş, yaptığı açıklamada, Sur'da yaşamlarını sürdürürken teröristlerin saldırıları nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.


"Mağduruz. Neyimiz varsa satıp, ev sahibi olalım dedik. Ona da engel oldular. 'Kandilin bombası bitmiş' diyerek bizden para istediler. Belediye bizden rüşvet istedi biz de vermedik. Yıllarca belediye bizi sömürdü. İnsanların katline sebep olmamak için para vermedik. O yüzden binayı yıkıyorlar." diyen Altaş, şunları...