04 / 05 / 2024

diyarbakır toplu açılış töreni

diyarbakır toplu açılış töreni

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır'da hayata geçirilen 85 projenin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

TOKİ Diyarbakır'da 10 bin 760 konut inşa etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Diyarbakır’da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde; TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Diyarbakır’da yaklaşık 1 milyar 300 milyon lira yatırımla toplamda 10 bin 760 konut inşa edilmiştir. " dedi.

Diyarbakır'da 740 milyona mal olan bin 300 tesisin toplu açılışı yapıldı!

Kantar Köprülü Kavşağı toplu açılış töreninde halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır' a toplamda 740 milyon liralık yatırım kazandırıyoruz. Bu eski rakamla 740 trilyon ediyor...

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi'ndeki Eflatun Özel Eğitim Özel Sağ. Spor Turizm İnşaat firması tarafından okul olarak kullanılan binanın, Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği yetkilisi tarafından satın alınarak otel olarak hizmet sunulması planlanıyor. 

Diyarbakır Kulp’a TOKİ’den 2 bin 280 TL taksitle 200 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır Kulp projelerinin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Diyarbakır Kulp projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Kulp TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Diyarbakır Kulp 2022 ucuz konut projesi...

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

TOKİ'den Diyarbakır Sur'a rehabilitasyon merkezi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır Sur'da 40 yatak kapasiteli rehabilitasyon merkezi inşa edecek.

Erzurum'da 132 milyon TL'lik toplu açılış töreni!

Erzurum Pasinler'de hayata geçirilen ve toplamda 132 milyon TL'lik yatırım bedeline sahip olan yatırımların toplu açılışı yapıldı.

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Diyarbakır'da ağır hasarlı 7 katlı bina boşaltılıyor!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 'ağır hasarlı' 7 katlı Dilan Apartmanı tahliye edildi. 35 dairenin bulunduğu 25 yıllık binanın etrafında güvenlik şeridi çekildi.

Manisa Gölmarmara'da toplu açılış töreni gerçekleşti!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa Gölmarmara Belediyesi’nin gerçekleştirdiği toplu açılış törenine katıldı.

Antalya Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor. Kültür merkezi, 5 yıldızlı otel konforundaki misafirhanesi, 300 kişilik konferans salonu ve diğer donatıları ile kentin önemli bir eksiğini de gidermiş olacak.

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede kamulaştırma yapılacak!

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Manisa'daki toplu açılış töreni ileri bir tarihe ertelendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Yunusemre, Şehzadeler, Akhisar, Soma ve Sarıgöl ilçelerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımlarıyla yapacağı toplu açılış ve temel atma törenlerinin ertelendiği bildirildi.

Muğla'da 782 milyon TL'lik toplu açılış!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 782 milyon TL'lik yatırımın toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

diyarbakır toplu açılış töreni Haberi

diyarbakır toplu açılış töreni


Diyarbakır’da yapımı tamamlanan 85 proje için Valilik önünde düzenlenen Toplu Açılış ve Temel Atma Törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bakanlar, Milletvekilleri, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da 676 trilyon liralık kamu ve özel sektör yatırımlarının toplu açılışını yapacaklarını söyledi. Diyarbakır'ı geliştirmenin, kalkındırmanın, yeni iş ve aş kapılarıyla güçlendirmenin çabasında olduklarını anlatan Erdoğan, "Biz, sizi öyle gizli saklı değil alenen sevdik. Biz, bu şehri, şehrin güzel insanlarını Allah için sevdik. Bunun için de ülkemizin diğer 80 vilayeti ile birlikte Diyarbakır'a da aşkla sevgiyle tutkuyla hizmet veriyoruz. Biz, Diyarbakır'ı seviyoruz seveceğiz” şeklinde konuştu.



Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan,...