30 / 04 / 2024

diyarbakırda mermercilik sektörü durma noktasında

diyarbakırda mermercilik sektörü durma noktasında

Diyarbakır'ın ekonomik anlamda lokomotifliğini üstlenen Mermercilik sektörü de Ortadoğu ve Bölge’de yaşanan olaylardan dolayı fena vurdu. 7 bin kişinin istihdam edildiği Mermer sektörü tamamen durma noktasına gelebilecek.

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

İnşaat sektöründeki yüklenici firmalar iflasla karşı karşıya!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, inşaat sektöründe meydana gelen yüksek orandaki fiyat artışlarının kamuya iş yapan yüklenici firmaları iflasın eşiğini getirdiğine dikkat çekti.

Korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkileri!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkilerini anlattı. Gürlek, ''Ankara’da, hali hazırda müşteri bekleyen çok sayıda sıfır ve ikinci el konutlar değil alıcı, bakmak isteyen bile bulunamıyor'' diye konuştu.

Cumali Atilla inşaat sektörünün sorunlarını dinledi!

Merkezi Diyarbakır'da yer alan ve Türkiye'nin birçok bölgesinde inşaat sektöründe Faaliyet Gösteren ACM Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla'yı ziyaret etti.

İnşaat sektöründe malzeme teminini zorlaştı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, Türkiye'nin birçok bölgesinde inşaat sektöründe Faaliyet Gösteren ACM Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı.

Halim Karavil, Diyarbakır inşaat sektörünü değerlendirdi!

Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halim Karavil, Diyarbakır ve bölgenin inşaat sektöründeki kötü gidişatına yönelik birkaç başlıktan oluşan önerileri paylaştı. 

AVM sektöründe yeni yatırım değil yenileme zamanı!

2018 sonunda 128 milyar TL'lik büyüklüğe ulaşması beklenen AVM sektöründe yeni AVM açılışlarının yerini yenileme çalışmaları aldı. Rekabette farklılaşmak isteyen AVM grupları, halihazırda var olan projelerini milyon dolarlar harcayarak yeniliyor.

Diyarbakır’da inşaat sektörü durgun!

Diyarbakır’da son 2 yılda yaşanan çatışmalar nedeniyle inşaat sektöründe durgunluk yaşanıyor. Bölgedeki inşaat firmalarının yüzde 80'i iflasla karşı karşıya kaldı.

Diyarbakır'da inşaat sektörü yüzde 35 daraldı!

Çözüm sürecinin son bulmasıyla birlikte bölgede başlayan çatışmalı ortam bir çok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Özellikle inşaat sektörünün can çekiştiği Diyarbakır'da 3 yıl içerisinde sektörde yüzde 35'lik bir daralma yaşandı.

Diyarbakır'da emlak sektörü hareketlendi!

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Gayrimenkul Uzmanı Çağla Kızılay, yatırım yapmak isteyenlere 'Diyarbakır'ı mahrum etmesinler' dedi.

Diyarbakır'da emlak ve inşaat sektörü canlanıyor!

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Gayrimenkul Uzmanı Çağla Kızılay, ''Kredilerin inmesi vatandaşa güven verdi. Piyasalar eski haline dönüyor'' dedi.

Diyarbakır'da inşaat sektörü canlanıyor!

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Kentte inşaatlar kaldığı yerden devam ederken, ev ve arsa ticareti de hareketlendi.

Diyarbakır Sur'da gayrimenkul sektörü ne durumda?

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Koç, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki gayrimenkul sektörünü anlattı. Koç bölgede göçle birlikte hareketlenen emlak piyasası ile ilgili kiraların ister istemez arttığını söyledi.

diyarbakırda mermercilik sektörü durma noktasında Haberi

diyarbakırda mermercilik sektörü durma noktasında

Diyarbakır Mermerciler Odası Başkanı ve SAH Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bal, Diyarbakır’da 11–12 yıldır Mermercilik sektörünün çok revaçta olduğunu ifade ederek, “Ancak 2 yıldır Ortadoğu’daki olayların başlamasıyla birlikte darbe yedi. Özellikle blok mermer verdiğimiz bir Pazar oran Çin’de de Dünya’nın çektiği ekonomik sıkıntılardan dolayı krize girdi. Fakat Ortadoğu’da DAİŞ olaylarının başlamasıyla bizim ebatlı pazarımızı ciddi anlamda etkiledi. Burada bulunan firmalarımızın çoğu Özellikle Suudi Arabistan ve Irak’a mal veriyorduk. Sonrasında Türkiye’de yaşanan seçim atmosferi ve belirsizlik. O bir süre devam etti. Son olarak, seçimlerden sonra Devlet ve PKK arasında devam eden gergin ortam tamamıyla sektörü olumsuz yönden etkiledi” diye konuştu.  Hükümetten ekonomik anlamda yakın vadede var olan sorunlarına destek beklediklerini vurgulayan Bal, Kredi, SGK ve Vergi borçlarının ertelenmesini...