05 / 05 / 2024

diyarbakırdaki arıtma tesisleri

diyarbakırdaki arıtma tesisleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sates Yapı İnşaat Ve Su Arıtma Tesisleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Yahya Karım Ahmed tarafından kuruldu.

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil'de hayata geçirdiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Konya Akşehir ve Zengen'deki arıtma tesisleri tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akşehir Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımına devam ederken Ereğli’ye bağlı Zengen Mahallesinde ise Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin yapımını tamamladı.

Ankara İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni köprü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni bir “U” dönüş köprüsü inşa ediyor.

İstanbul'a 4 yeni arıtma tesisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nin inşa ettiği, toplam 1,2 milyonluk bir havzaya hizmet verecek Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri açıldı...

İZSU'nun arıtma tesislerine bakanlık teşviği!

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 7.2 milyon TL.’lik “enerji teşvik” hakkı kazandı.

Manisa Kıranşeyh İçme Suyu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sondaj kuyusu açtıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalara içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini artırıyor.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Manisa Selendi’ye içme suyu arıtma tesisleri geliyor!

İçme suyu arıtma tesisleri ile vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini daha da artıran Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Selendi’de yapılacak tesisler için düğmeye bastı.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Kasım ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak olan tesisle, Dicle Havzası’ndaki su kirliliği tamamen ortadan kalkacak.

Diyarbakır Eğil’e atıksu arıtma tesisi kuruluyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Eğil’e 4 milyon 654 bin liraya Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kuruyor. 15 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen tesisin, bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Konya'da atıksu arıtma tesisleri inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sarayönü ilçe merkezi ile Sarayönü’ne bağlı Ertuğrul, Kurşunlu ve Ladik mahallelerine hizmet verecek atıksu arıtma tesisi kurma çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

diyarbakırdaki arıtma tesisleri Haberi

diyarbakırdaki arıtma tesisleri


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla inşa ettiği Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin gelecek ay işletmeye alınacağını açıkladı.


Çalışmalar hakkında bilgi veren DİSKİ Genel Müdürlüğü Yatırım İnşaat Daire Başkanlığı Kontrol Mühendisi Sinan Ortaç, tesisin 5100 metrelik terfi hattının yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ortaç, terfi hattının biyolojik olarak arıtılan suyu, Eğil’in güneyindeki Beyaz Toprak Mahallesi’nden eski baraj yolu üzerindeki Aşağı Felçikan Mahallesi yolu altında bulunan Koruç Deresi’ne bağlanan Akar-Kurudere menfezine deşarj edilmesini sağlayacağını ifade etti. 


Kasım ayında tamamlanıyor


Terfi hattının 200 mm çapındaki boruların kullanılarak inşa edildiğini kaydeden Ortaç, şöyle konuştu: “Eğil, kültürel ve doğal özelikleri bakımından önemli bir ilçemiz. Bizler de bu doğal ortamı korumak için Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurma çalışmalarına başladık. Tesisimizin sözleşme bedeli...