27 / 04 / 2024

Doğal taş ihracatçıları

Doğal taş ihracatçıları

Katma değerli ürün ihracatında Türkiye’nin önemli sektörleri arasında yer alan maden ve doğal taş sektörünün ihracatta alacağı riskin, Eximbank’ın "Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası" ile ortadan kaldırılacağı bildirildi.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

İntro Yapı Doğal Taş İnşaat Enerji Turizm İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İntro Yapı Doğal Taş İnşaat Enerji Turizm İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Neco Öztürk tarafından kuruldu.

Borçlar siliniyor! Torba yasada neler var? Elektrik faturası, doğal gaz faturası, KYK, icra borcu, yoksul, engelli…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni torba yasa teklifi son zamanların en önemli gündem maddesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, KYK ve icra borçları için umutlandıran haber geldi. Borçlar silinecek mi? İşte detaylar…

Dar gelirlilere elektrik, doğal gaz ve eğitim desteği yolda! İşte ayrıntılar

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, hükümet tarafından dar gelirli vatandaşlara elektrik, doğal gaz ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçlar için 25 milyar TL'yi bulan destek sağlanacağı ifade edildi.

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

BOTAŞ, 1 Haziran itibarıyla doğal gaz fiyatlarına zam yaptı. BOTAŞ'ın doğal gaza yaptığı zam sanayi başta olmak üzere inşaat ürünlerinin maliyetlerini artırdı. Çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerine zam gelecek. İşte ayrıntılar...

Doğal gaz fiyatlarına kış gelmeden büyük zam geldi! İşte konut ve sanayi tarifesi

Rus enerji şirketi Gazprom'un Avrupa'ya doğal gaz ihracatını durduracağını açıklamasından sonra Türkiye'de doğal gaz fiyatlarına zam geldi. Doğal gazın mesken ve sanayi tipi kullanım tarifesi değişti. İşte ayrıntılar...

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Orbin Doğal Taş Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orbin Doğal Taş Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Başkara tarafından kuruldu.

Petra Doğal Taş İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Petra Doğal Taş İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta   50 bin TL sermaye bedeli ile ALİ KARATAŞ ve Burak Şevki Topcu tarafından kuruldu.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) gerçekleştireceği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

Doğal taş ihracatçıları Haberi

Doğal taş ihracatçıları

Ege İhracatçı Birlikleri'nin yazılı açıklamasına göre, savaş, muhabir bankanın ödeme yapmaması, ithalatçı firmanın iflası gibi politik ve ekonomik birçok nedenden dolayı tahsilatta sıkıntı yaşayan ihracatçıların sorunu, Türk Eximbank'ın "Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası" ile çözülecek. 


Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen, Türk Eximbank Kredileri Bilgilendirme Semineri'ne katılan Eximbank Ege Bölge Müdürü Ferhat Fırat, Türkiye’nin ihracatının yüzde 20’sini Eximbank olarak finanse ettiklerini, kredi hizmeti yanında dünya genelinde 238 ülkedeki ithalatçılarla ilgili ihracatçı firmalara enformasyon bilgisi verdiklerini ve riski binde 2-7 arasında maliyetle sigortaladıklarını vurguladı.


Ermenistan, Güney Kıbrıs ve Kuzey Kore dışında dünya genelinde bu hizmeti sundukları bilgisini veren Fırat, "Eximbank’tan sigorta yaparsanız politik, ekonomik risklerden birinin gerçekleşmesi durumunda ihracat bedelinizin yüzde 90’ını garanti altına alıyorsunuz. Eximbank süreci tamamlayıp karşı taraftan tahsilatı yaptığında...