02 / 05 / 2024

Doğalgaz geri ödeme

Doğalgaz geri ödeme

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) aldığı kararın tebligatı şirketlere yapıldı. 60 gün süreyle doğalgaz dağıtım şirketlerinin internet sitesinde kalacak olan listeye 180 gün içinde müracaat edilmesi gerekiyor

Ücretsiz doğalgaz ödemelerinde flaş gelişme! Fazla ödemeler zammıyla geri alınacak!

Bakanlık tarafından ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında doğalgaz şirketlerine yapacağı ödemelerdeki süre 5 günden 10 güne uzatılırken dağıtım şirketine yapılan fazla ödemeler gecikme zammıyla birlikte geri alınacak.

Doğalgaz ücretini ödeyenler dikkat! Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mayıs ayında doğalgazın ücretsiz olacağını duyurmuştu. Bu kapsamda faturası "0 TL" yerine başka tutarda ödeme yapanların parası iade edilecek. İşte detaylar...

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Bedava doğalgaz milyonlarca doğalgaz abonesinin gündeminde yer alıyor. Özellikle doğalgazın hangi ayda ücretsiz olacağı ve doğalgaz parasının ne zaman geri verileceği sorgulanıyor. İşte detaylar!

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

Doğalgaz faturası yüksek gelenler! Bu rakamdan fazla geliyorsa 300 TL iade!

Doğalgaz faturasının fazla gelmesinden bıkanlar ve ödemekte zorlananlar için bir fırsat bulunuyor. Eğer sizin de doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa ve ödeme güçlüğü yaşıyorsanız 300 liranız geri iade edilebilir. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

Müjde devlet 2500 TL verecek! e-Devlet'ten Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı şartları neler? 

Devlet, artan doğalgaz fiyatlarından sonra faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara 900 ile 2500 TL arasında ödeme yapacağını duyurdu. Peki doğalgaz desteği nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Doğalgaz ve elektrik faturası ödeyenler dikkat! Bu ayın sonuna kadar başvurun!

Sonbahar ilerledikçe ve kış ayları yaklaşırken banka elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödeyenlere duyuru yaptı. Axess kart kullanıcılarına göre Akbank, otomatik fatura ödeme kampanyasını duyurdu. Hemen başvurun.

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl, nereye yapılır?

Doğalgaz fiyatlarına gelen zamlardan sonra ödeme yapmakta zorluk çeken vatandaşlara devlet tarafından destek verilecek.

İGDAŞ doğalgaz faturalarına taksit imkanı!

İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ), gecikmiş doğal gaz fatura borçları için taksitli ödeme kampanyası başlattı.

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'ne 600 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Doğalgaz güvence bedeli iade süresi 15 güne çıktı!

Doğalgaz güvence bedeli; İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla aldığı bedel oluyor. Bu bedel, aboneliğin sonlanması halinde geri iade ediliyor..

Doğalgaz faturasında tesisat no nerede yazar?

Faturanın ödenmesi için illa yeni gelen faturayla yetkili veznelere gitmek zorunlu olmuyor. Eski bir fatura veya tesisat numarası ile birlikte ödeme yapılabiliyor. Peki, doğalgaz faturasında tesisat no nerede yazar?

Doğalgaz geri ödeme Haberi

Doğalgaz geri ödeme


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) aldığı kararın tebligatı şirketlere yapıldı. 60 gün süreyle doğalgaz dağıtım şirketlerinin internet sitesinde kalacak olan listeye 180 gün içinde müracaat edilmesi gerekiyor. Her abone bölgesine göre farklılaşmasına rağmen ortalama 20 liralık bedeli geri alabilecek. İç tesisat kontrol bedeli ilk abone olurken, dağıtım şirketi tarafından doğalgaz projesinin onaylanması sırasında alınıyor.

Doğalgaz aboneliğinin ilk başlangıcında alınması gereken bu bedelin sonraki işlemlerde tekrar alınmaması gerekiyor. Ancak eve yeni kiracı girmesi veya evin satılmasından sonraki süreçte aboneliğin sonlandırılması halinde yeni kayıt yaptırandan sıfırdan yeni bir abonelik projesi tesis edilmiş gibi ücret alınıyor. İlgili düzenleme gereği sadece proje çizimi onaylandığı için sadece ilk abonelikte bu ücretin alınması gerekiyor.

EPDK'nın söz konusu düzenlemeye ilişkin kararın nasıl uygulanacağına yönelik kararı 17 dağıtım şirketine...