29 / 04 / 2024

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir

Doğalgaz aboneleri Sabit Ödeme Sitemi’ne geçerek son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve böylece bütçesini ödeme tarihine göre ayarlayabiliyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir?

İGDAŞ’ın abonelerine sunduğu bir avantaj, bir ödeme kolaylığı olarak nitelendirilen doğal gaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl çalışır? Sistemin avantajları nelerdir?

Doğalgaz ücretini ödeyenler dikkat! Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mayıs ayında doğalgazın ücretsiz olacağını duyurmuştu. Bu kapsamda faturası "0 TL" yerine başka tutarda ödeme yapanların parası iade edilecek. İşte detaylar...

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

Doğalgaz faturası yüksek gelenler! Bu rakamdan fazla geliyorsa 300 TL iade!

Doğalgaz faturasının fazla gelmesinden bıkanlar ve ödemekte zorlananlar için bir fırsat bulunuyor. Eğer sizin de doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa ve ödeme güçlüğü yaşıyorsanız 300 liranız geri iade edilebilir. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

Müjde devlet 2500 TL verecek! e-Devlet'ten Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı şartları neler? 

Devlet, artan doğalgaz fiyatlarından sonra faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara 900 ile 2500 TL arasında ödeme yapacağını duyurdu. Peki doğalgaz desteği nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Doğalgaz ve elektrik faturası ödeyenler dikkat! Bu ayın sonuna kadar başvurun!

Sonbahar ilerledikçe ve kış ayları yaklaşırken banka elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödeyenlere duyuru yaptı. Axess kart kullanıcılarına göre Akbank, otomatik fatura ödeme kampanyasını duyurdu. Hemen başvurun.

Doğalgaz desteği başvurusu nasıl, nereye yapılır?

Doğalgaz fiyatlarına gelen zamlardan sonra ödeme yapmakta zorluk çeken vatandaşlara devlet tarafından destek verilecek.

İGDAŞ doğalgaz faturalarına taksit imkanı!

İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş (İGDAŞ), gecikmiş doğal gaz fatura borçları için taksitli ödeme kampanyası başlattı.

Doğalgaz faturasında tesisat no nerede yazar?

Faturanın ödenmesi için illa yeni gelen faturayla yetkili veznelere gitmek zorunlu olmuyor. Eski bir fatura veya tesisat numarası ile birlikte ödeme yapılabiliyor. Peki, doğalgaz faturasında tesisat no nerede yazar?

Doğalgaz faturası taksitle ödenir mi?

Doğalgaz faturaları İGDAŞ veznelerine ve yetkili fatura ödeme merkezlerinden yatırılabiliyor. Faturanın son ödeme tarihine kadar ödenmiş olması gerekiyor. Peki, doğalgaz faturası taksitle ödenir mi? Fatura nasıl taksitlendirilir?

Doğalgaz faturası gelmedi ne yapmalıyım?

Doğalgaz faturaları, İGDAŞ tarafından duyurulan ödeme noktalarından ödeniyor. Peki, doğalgaz faturanızın gelmediğini düşünelim. "Doğalgaz faturası gelmedi ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Doğalgaz sabit ödeme sistemi için gerekli belgeler!

Doğalgaz sabit ödeme sistemi ile İGDAŞ, ısınma faturasını uzun bir döneme yayarak daha küçük parçalar halinde ödenmesini sağlıyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine nasıl geçilir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi için gerekli belgeler nelerdir?

Doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Doğalgaz aboneleri Sabit Ödeme Sitemi’ne geçerek son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve böylece bütçesini ödeme tarihine göre ayarlayabiliyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir Haberi

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir

Doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

İGDAŞ, ısınma faturasını uzun bir döneme yayarak daha küçük parçalar halinde ödenmesini sağlayabiliyor. Ayrıca abone Sabit Ödeme Sitemi’ne geçerek son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve böylece bütçesini ödeme tarihine göre ayarlayabiliyor.


Doğalgaz kullanımına geçmiş olan abonenin varsa geçmiş tüketimine bakılıyor, eğer geçmiş tüketimi yoksa (yeni kullanıcı ise) kendi sınıfındaki diğer abonelere göre tüketim miktarı belirleniyor. 


Sabit Ödeme Sistemi’ne geçerken yapılan sözleşmede abone tarafından belirlenen son ödeme tarihine göre aylık olarak sabit tüketimli fatura tahakkuk ediliyor.


Sabit Ödeme Sistemi ile ilgili başvurular, www.igdas.com.tr adresinden, 153 numaralı Çağrı Merkezi'ni arayarak veya İGDAŞ Hizmet Binalarındaki “Tahakkuk ve Tahsilat Takip Şeflikleri”nden yapılabilir. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?


Sabit Ödeme Sistemi’ne aşağıdaki şartları sağlayan tüm evsel ve ticari aboneler başvurabiliyor:


- Doğalgaz...