08 / 05 / 2024

Doğmuş Bir Borç için ipotek

Doğmuş Bir Borç için ipotek

Bir borç için bir taşınmaz malın teminat gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki ipotek kaç şekilde kurulabiliyor? İpotek çeşitleri nelerdir? Diye soruyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibiniz size borç çıkartabilir...

Kiracılar ile alakalı olarak sürpriz bir borç uyarısı yapıldığı kaydedildi. Buna göre, sık sık yapılan bir hata sonucunda da kiracılar hesapta olmayan bir borç ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

Kiracılar aman dikkat! Kiracılara icradan büyük borç çıkabilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklar sürekli gündemdeki yerini korurken kiracıların ev sahibinden bağımsız olarak büyük bir borç riski ile karşı karşıya kalabilecekleri ile ilgili uyarıda yapıldı. İşte haberin detayları...

Yatırımcıların kafasını karıştıran soru: Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?

Riski sevmeyen yatırımcılar son zamanlarda ''Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?'' sorusunu araştırıyor. 

Borç nedeniyle İstanbul Başakşehir’deki taşınmazlar satışa çıkarıldı

İstanbul Başakşehir ilçesindeki bir borç nedeniyle, aşağıda cinsi, miktarı ve değerleri belirtilen taşınmazlar satışa çıkarıldı. İlgili taşınmazlar, e-devlet üzerinden erişim sağlanabilen esatis.uyap.gov.tr adresinde 2023/22531 TLMT. sayılı dosya numarasıyla detaylı olarak görüntülenebilir.

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...

SGK borç yapılandırma devam ediyor mu? SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borç yapılandırma işleminin gündemdeki konulardan biridir. Vatandaşlar borç yapılandırmasının ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Mayıs ayına girilmesi ile birlikte son başvuru tarihi ygittikçe aklaşıyor. İşte detaylar!

Depremzedelerin 4 milyar liralık elektrik ve doğalgaz borçlarının tamamı silindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlerin depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz fatura borçlarının silindiğini açıkladı. Buna göre toplam 4 milyar lirayı aşkın elektrik ve doğalgaz fatura borcu silinmiş oldu

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi! Yeni faturaların ödeme tarihleri de ertelendi! Son dakika!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçları ile ilgili iki önemli karar alındı. Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları resmen silindi. Ayrıntılar da tek tek açıklandı. 

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

SGK borç yapılandırması nasıl yapılır? Kimler yararlanabilir?

Yeni bir Borç Yapılandırması paketi geleceğinin açıklanmasının ardından pek çok kişi, yapılandırmanın neleri kapsayacağını, prim borçlarını yapılandırmanın mümkün olup olmadığını araştırıyor. Peki SGK borçları yapılandırma kapsamına girecek mi? Hangi borçlar yapılandırılabilir? İşte detaylar

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b

Altında Emlak Kulisi ne yazdıysa doğru çıkar! Altının 2 ay sonra geleceği seviye açıklandı

Altın fiyatlarını en doğru haberlerle okuyucuya aktaran Emlak Kulisi yine doğru bir haberle okuyucularını bilgilendirdi. Dün Emlak Kulisi'nde ABD'deki verilere göre altın fiyatlarının yükselebileceği yazıyordu. Bu doğru çıktı. Şimdi gelin 2 ay sonraki altın fiyatlarına bakalım...

Doğmuş Bir Borç için ipotek Haberi

Doğmuş Bir Borç için ipotek

İpotek çeşitleri nelerdir?

İpotek, var olan ya da ileride var olması muhtemel bir borç için bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesine deniyor. Peki ipotek hangi hallerde kuruluyor, ipotek çeşitleri nelerdir diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İpotek çeşitleri; doğmuş bir borç için ipotek, ileride doğabilecek bir borç için kurulacak ipotek ve kanuni ipotek olmak üzere 3 şekilde kurulabiliyor.


İpotek çeşitleri

1- Doğmuş bir borç için ipotek

Halen mevcut olan yani malikin veya diğer bir kişinin almış olduğu borç para için taşınmazın teminat olarak gösterilmesine deniyor.


2- İleride doğacak bir borç için kurulacak ipotek

Henüz doğmamış, ileride doğması muhtemel bir alacak için dahi ipotek tesis edilebiliyor. Ancak ileride doğması muhtemel bu ipoteğin tahmini miktarının ipotek miktarı sütununa yazılması gerekiyor.


3- Kanunu ipotek

Medeni Kanun'da veya diğer kanunlarda sınırlı olarak sayılmış bulunan ve...