30 / 04 / 2024

doğu yatırımları

doğu yatırımları

"Batı'da ne varsa Doğu'da da o olsun" diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan'ı Ahmet Arslan, "Batıda talep var dolayısıyla arz oluşturalım, Doğu'da talep yoksa da biz arzı oluşturalım." şeklinde konuştu.

31 iş adamı Doğu'ya yatırım yapacak!

Ağrı Valisi Musa Işın, 23 ilde uygulamaya geçilen "Cazibe Merkezi Programı" kapsamında şu ana kadar 31 iş adamından yatırım için müracaat aldıklarını söyledi.

Doğu'daki yatırım hamlesi kadınları sevindirdi!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "yatırım ve kalkınma hamlesi", Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kadınlar tarafından sevinçle karşılandı.

Doğu'ya yatırım turu başlıyor!

Başbakan Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu için açıkladığı teşvik paketi, iş dünyasını harekete geçirdi. Sivil toplum kuruluşları Kurban Bayramı’nın hemen ardından bölgeye heyetler gönderip yatırım imkanlarını araştıracak.

Fabrikasını taşıyana 1 milyon lira destek!

Bakan Elvan, emek yoğun herhangi bir sektörde, fabrikasını 23 ilden herhangi birine taşımak isteyen yatırımcıya 1 milyon lira fabrika başına taşıma gideri için para tahsis edeceklerini buna ilave olarak 6. Bölge teşviklerinden yararlanacaklarını belirtti.

Doğu ve Güneydoğu’daki iller cazibe merkezine dönüşecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’daki illeri cazibe merkezi haline dönüştürecek program ses getirdi.

İşte Doğu ve Güneydoğu'ya yapılacak yatırımlar!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇" kapsamında, 2016-2020 döneminde toplam 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Doğu Anadolu'da teröre inat yatırıma devam!

Diyarbakır, Van, Elazığ, Gaziantep ve son olarak da Şırnak'ta gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından gözler bölgedeki ekonomik yatırımlara çevrildi.

Doğu'ya yapılacak yatırımlar iş dünyasını heyecanlandırdı!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım çağrısı iş dünyasında heyecan yarattı. İşte iş dünyasının devlerinden yapılan açıklamalar.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu yapılan yatırımlarla kalkınacak!

TÜMSİAD Ankara Şubesi Başkanı Vahit Ayazoğlu, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin ekonomik anlamda ön plana çıkartılmasında fayda var. Çünkü bölgede ekonomik anlamda devletin güvenliğiyle beraber yatırımlar harekete geçerse ekonomi güçlenir.''dedi.

Leasing şirketleri, Doğu’daki yatırımları finanse ediyor!

Terör olaylarına rağmen kredi kısıtlamasına gitmeyen leasing şirketleri, esnek ödeme imkânları ve yeniden yapılandırma ile Doğu’da yatırımları finanse etmeye çalışıyor.

Doğu'da yarım kalan yatırımların devam etmesi bekleniyor!

Terör ve belirsizlik ortamı ile yatırımların askıya alındığı Doğu’ya 1 Kasım sonuçları umut oldu. Bölgede yarım kalan yatırımların devam etmesi, istihdamın artması ve ekonomik kalkınmanın hızlanması bekleniyor.

Güneydoğu'daki kamu yatırımları ne durumda?

Nihat Zeybekci, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'da hastane, yol, köprü ve baraj yapılmasına karşı çıktığını, bölgenin kalkınmasını, refah içinde olmasını istemediğini söyledi.

Doğu'daki inşaat şantiyelerini jandarma mı koruyacak?

Terör eylemlerine karşı Doğu ve Güneydoğu' daki şantiyelerin bundan sonra jandarma tarafından korunması kararlaştırıldı. Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımcılar için yeni güvenlik tedbirleri devreye girecek...

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Doğan Grup Ankara'da inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Doğan Grup, başarılı projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Doğan Grup CEOS'u Erdoğan Yıldırım, kent genelinde yapılan yatırımları anlattı. 

Doğru Grup Gayrimenkul Yatırımlar Anonim Şirketi kuruldu!

Doğru Grup Gayrimenkul Yatırımlar Anonim Şirketi Beykoz’da  1 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Kendal Polat tarafından kuruldu.

Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla mı sınırlı kaldı?

Dünya gazetesi köşe yazarı Talip Aktaş bugünkü yazısında doğrudan yabancı yatırımları​​​​​​​nı kaleme aldı. İşte Aktaş'ın "Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla sınırlı kaldı" başlıklı o yazısı...

İbrahim Tatlıses'in emlak yatırımları ağızları açık bıraktı!

14 Mart 2011'de program çıkışı uğradığı silahlı saldırı sonrası mucizevi bir şekilde hayatta kalan İbrahim Tatlıses, mal varlığıyla sosyal medya gündeminde. Tatlıses'in emlak yatırımları ağızları açık bıraktı...

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sabancı Holding yurt dışı çimento yatırımlarını Hollanda'da tek çatıda topluyor!

Sabancı Topluluğu, yurt dışındaki beyaz çimento yatırımlarını Hollanda'da kuracağı yeni şirket CSC BV çatısında altında toplayacak.

doğu yatırımları Haberi

doğu yatırımları

Ağrı'da basın mensuplarıyla kahvaltı da buluşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan'ı Ahmet Arslan, "Geçmişte görev alanlarında bu bölgeleri ihmal etmeden bir şeyler yapması gerekiyordu, ama görüyoruz ki AK Parti hükümetlerine kadar ne yazık ki biz hep öteki uzaktaki gibi görülmüşüz ama biz düstur olarak şunu ortaya koyuyoruz Batı'da ne varsa Doğu'da da o olsun" dedi.


Ulaştırma Bakan'ı Ahmet Arslan Ağrı'da özel bir otel'de Ağrı'daki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensuplarıyla yapılan kahvaltıya Ağrı Valisi Musa Işın, Ak Parti Milletvekili Cesim Gökçe, Ak Parti Ağrı eski Milletvekili Cemal Kaya ve Ağrı'da faaliyet gösteren çok sayıda gazeteci katıldı. Kahvaltıdan sonra konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan'ı Ahmet Arslan Ağrı'da dün gerçekleşen Başbakan Binali Yıldırım'ın mitingine katılım'ın yoğun olmasından dolayı vatandaşlara teşekkür...