30 / 04 / 2024

Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı nerede

Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı nerede

Kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan asırlık sarayda, özel cihazlarla karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Çatılarda oluşan buz sarkıtları, düşüp esere zarar vermemesi için eritilerek indiriliyor...

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Paşa Tüylüoğlu, Kemal Tüylüoğlu, Yıldırım Tüylüoğlu, Yüksel Tüylüoğlu ortaklığında kuruldu.

Doğubayazıt'ta 10.7 milyon TL'ye satılık 18 iş yeri!

Doğubayazıt Belediye Başkanlığı, Doğubayazıt Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan iş yerlerini 10 milyon 674 bin 865 TL bedelle satışa çıkardı.

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Doğubayazıt AVM'deki 8 dükkan 5 yıllığına kiraya veriliyor!

Doğubayazıt Belediyesi, Doğubayazıt Alışveriş Merkezindeki 8 dükkânı 5 yıllığına kiraya veriyor. Kiralama ihalesi 7 Ocak 2019 Pazartesi günü yapılacak...

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları dava açtı: Güzelhisar Kalesi bizim!

Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek dava açtı.

Gaziosmanpaşa Paşa Camii Taziye Evi hizmete açıldı!

Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle’de inşa edilen Paşa Camii Taziye Evi törenle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katıldığı açılışa yoğun ilgi gösterildi.

Doğubayazıt'ta 3 milyon TL'ye satılık 22 home ofis!

Doğubayazıt Belediyesi, Çiftepınar Mahallesi'ndeki 22 home ofisi ihale ile satıyor. İhale 20 Mart'ta gerçekleşecek..

Doğubayazıt'ta 13 dükkan 5 yıllığına kiraya veriliyor!

Doğubayazıt Belediyesi, 13 dükkanı 5 yıllığına kiraya veriyor. Kiralama ihalesi 20 Şubat'ta gerçekleşecek..

Boğaz'daki Abraham Paşa Çiftliği sosyal tesis oluyor!

Beykoz Korusu’ndaki Abraham Paşa Çiftliği, milletvekilleri için sosyal tesis oluyor. AK Parti’nin hazırladığı bir teklifte milletvekilleri ile eski vekillerin, kamuya ait tüm sosyal tesis ve imkânlardan yararlanmalarını öngörüyor..

Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı nerede Haberi

Doğubayazıt İshak Paşa Sarayı nerede

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İshak Paşa Sarayı'nın avlusunda biriken karları cihazlar sayesinde temizlediklerini belirterek, esere zarar vermeden çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.


Çatılarda oluşan buzların da temizlendiğini anlatan Bulut, "Restorasyon sırasında ısı yalıtımlı çatılar yapılmıştı. Çatılarda biriken kar ve buzları sistemsel bir şekilde eriterek, kanallar vasıtasıyla dışarı atıyoruz" dedi.


Sarayın zemininin de zarar görmemesi için yeni kar savurma makineleri aldıklarını vurgulayan Bulut, "Eserin zarar görmemesi için karla mücadele çalışmalarını dikkatli şekilde sürdürüyoruz. Kar küreme ve savurma makineleriyle çalışmalar yapılıyor. Kar kalınlığı 40 santimetreyi geçmesine rağmen saray ziyarete açık" diye...