08 / 05 / 2024

Doğubayazıtta kerpiç evler

Doğubayazıtta kerpiç evler

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ağrı' nın Doğubayazıt ilçesinde eski gelenekler ve kültürler, Doğubayazıt Kaymakamlığı ile Ağrı Valiliğinin ortaklaşa yürüttüğü yeni proje ile hayat buluyor...

Prefabrik evlerde yaşam kolay mı? Prefabrik ev için izin almak gerekli mi? İşte merak edilen detaylar

Deprem ile birlikte prefabrik evler özellikle deprem bölgelerinde hayatımıza iyice dahil oldu. Doğal olarak prefabrik evler ile ilgili merak edilenler de artıyor.

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Ağrı'da 12.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, Ağrı Doğubayazıt'ta Çiftepınar Mahallesi'nde yer alan arsayı toplam 12 milyon 819 bin 870 TL muhammen bedelle satıyor...

Pırlanta Doğal Evler Yapı Sanayi Ve Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Pırlanta Doğal Evler Yapı Sanayi Ve Ticaret  Limited Şirketi Pendik’te 10 bin TL sermaye bedeli Vasfi Kaya tarafından kuruldu.

Doğubayazıt'ta 10.7 milyon TL'ye satılık 18 iş yeri!

Doğubayazıt Belediye Başkanlığı, Doğubayazıt Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan iş yerlerini 10 milyon 674 bin 865 TL bedelle satışa çıkardı.

Burcu Kara doğduğu eve tadilat yaptırıyor!

Güzel oyuncu Burcu Kara, Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan doğup büyüdüğü köy evine tadilat yaptırıyor. Ustalarla beraber işe koyulan oyuncu, her an yıkılacak eski kerpiç evden takipçilerine seslendi.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler irtibat çadırı kuruldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi işbirliğiyle, Arızlı Akpınar’da temeli atılan afet odaklı, doğa dostu ve yenilikçi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesi konutlarına başvuru yapmak isteyenler için, İzmit Belediyesi Belsa Hizmet Binası B blok kuzey tarafına irtibat çadırı

Kocaeli 42 Evler'deki tapu sorunu çözülüyor! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada İzmit İlçesi 42 Evler Mahallesinde yaşayan kat maliklerinin yaşadığı tapu sorunun çözümünde çok önemli bir adımın atıldığının müjdesini verdi.  

Konutta yeni talep: Sağlıklı evler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, tüm sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektörünü değiştirdi. Pandemi döneminde insanlar bahçeli, balkonlu, doğa ile iç içe evler aramaya başladı.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Acarblu Rezidans'ta doğayla iç içe evler alıcılarını bekliyor!

Acarblu Rezidans, daire sahiplerine şehir merkezinde doğayla iç içe bir yaşam vadediyor. Beykoz'da konumlanan proje, alıcılarını bekliyor...

Malatya'da ağır hasarlı evler yıkılıyor!

Elazığ'ın Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde ğır hasar gören evler kontrollü yıkılıyor...

Mehmet Güllüoğlu: Depremler değil, bina öldürür!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Güllüoğlu, "Depremler değil, bina öldürür diyoruz. O yüzden yapı stokları önemli. Köylerde kerpiç evler, kötü malzeme kullanılmış ve mühendislik almamış evler var." dedi.

Doğubayazıtta kerpiç evler Haberi

Doğubayazıtta kerpiç evler

Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından inşa edilecek geleneksel Doğubayazıt Kentevi için çalışmalara başlandı.


Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde eski gelenekler ve kültürler, Doğubayazıt Kaymakamlığı ile Ağrı Valiliğinin ortaklaşa yürüttüğü yeni proje ile hayat buluyor.


Proje kapsamında, Doğubayazıt Kaymakamlığı, geleneksel Doğubayazıt Kentevi ve Ahmed-i Hani Müzesi için çalışmalara başladı.


Binaların inşasında kullanılacak kerpiç için üretim tesisi kuran kaymakamlık, 40 işçinin çalıştığı tesiste kerpiç yapıyor. Toprak içine katılan saman ve tuz ile kerpiç yapan işçiler, ayakla yoğurup çamura dönüştürdükleri karışımı kalıplara döktükten sonra güneşte kurutuyor.


Daha sonra inşaat alanına getirilen kerpiçler ile evlerin duvarlarını ören işçiler, yaptıkları çalışmayla Doğubayazıt'ın geleneksel kerpiç evlerini inşa ediyor.


Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı ve Doğubayazıt kültürünün yaşatılması için Ağrı Valiliği himayesinde bir proje başlattıklarını hatırlatarak,...