30 / 04 / 2024

Doha Metrosu

Doha Metrosu

2022 FIFA Dünya Kupası için hizmete girecek Doha metrosu sayesinde taraftarlar aynı gün içinde birden fazla maç seyredebilecek...

Doha Metro hattının inşaat çalışmaları devam ediyor!

DOHA metrosundaki en büyük hat olan Gold Line ihalesini 4.4 milyar dolara STFA Group ve Yapı Merkezi kazanmıştı. Görüşüne başvurduğumuz STFA Group yetkilileri, iptal tartışmalarına rağmen metroda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Doha metrosu açıldı!

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında inşa edilen metronun ilk hattı hizmete açıldı. Doha metrosunun ilk seferine Katarlılar ve turistler yoğun ilgi gösterdi. 

Doha metrosu 2022 Dünya Kupası için hazırlanıyor!

2022 FIFA Dünya Kupası için hizmete girecek Doha metrosu sayesinde taraftarlar aynı gün içinde birden fazla maç seyredebilecek...

Anel Elektrik Katar Doha metrosu için imza attı!

Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Doha metrosu hakkında imza attığını duyurdu.

Fazlı Kılıç Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nu inceledi!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu inşa çalışmalarını yerinde inceledi. İstanbul’un ulaşım sorununa büyük ölçüde fayda sağlayacak metro hattı Kağıthane için büyük önem taşıyor.

İzmir Metrosu'ndan 1 milyar liralık tasarruf!

1 milyon liralık fikir Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı...

İzmir Metrosu 1 milyon liralık tasarruf sağladı!

Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir Metrosu, geliştirdiği projeyle tren işletiminde kullandığı elektrik enerjisinde yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf sağlamayı başardı.

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden İstanbul Metrosu'nun açılışına davet!

2000 yılında inşası tamamlanan İstanbul Metrosu 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete girecekmiş. Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 milyon dolar harcayarak gerçekleştirdiği proje ile İstanbullular metroya kavuşacakmış.

Dudullu Bostancı Metrosu için ilk adım atıldı!

“Her Yere Metro, Her Yerde Metro” sloganıyla İstanbul’u metro hatlarıyla donatın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dudullu – Bostancı Metrosu için ilk adımı atıyor. Dudullu – Bostancı Metrosu için 13 Ağustos'ta ihaleye çıkılıyor.

Dudullu Bostancı Metrosu 13 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

“Her Yere Metro, Her Yerde Metro” sloganıyla İstanbul’u metro hatlarıyla donatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dudullu – Bostancı Metrosu için ilk adımı atıyor.

TAV İnşaat'a Doha'da ödül!

TAV İnşaat tarafından Doha’da yapılan Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi, inşaat dünyasının uluslararası yayını MEED dergisi tarafından düzenlenen Proje Kalite Ödülleri’nde “Yılın Ulaştırma Projesi” seçildi.

Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu vatmansız çalışacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu için vatmansız çalışabilen tren setleri alınacak.

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda ray kaynağı yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda ray kaynağı yaptı. Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun bir yıl içinde biteceğini, 700 bin kişinin hattı tercih edeceğini söyledi.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları raylara indirilmiş!

1999 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı devam eden İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları törenle raylara indirilmiş. Törene katılan Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan, metro hattının 550 milyon dolara mal olacağını söylemiş.

Doha Metrosu Haberi

Doha Metrosu

Katar Doha metrosu 5 stadyumu birbirine bağlayacak. Doha'da Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında 2020'de hizmete girecek metro projesi ile taraftarların toplu ulaşımını kolaylaştırması planlanıyor.

Anadolu Ajansı'ndan Serdar Bitmez'in haberine göre; 2022 FIFA Dünya Kupası, Orta Doğu'da ilk kez düzenlenecek. Turnuvanın ev sahibi Katar, yüzde 90 oranında tamamladığı metroyu turnuva için hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu şekilde seyircilerin yakın mesafedeki stadyumlar arasında bir saatlik yolculuk yaparak ulaşım sağlaması ve günde birden fazla maç izlemesi planlanıyor.

Dünya Kupası için hazırlanan ilk metro

Doha Metrosu, Dünya Kupası için hazırlanan ilk metro olma özelliğini taşıyor.

Maçların yapılacağı iki stadyum arasındaki en uzun mesafe 56 kilometre ve en kısa mesafe 5,6 kilometre oluyor. İki stadyum arasındaki mesafe en fazla bir saat süreceği için grup maçları sırasında ziyaretçilerin aynı günde birkaç maç...