04 / 07 / 2024

dolar faiz

dolar faiz

Dolar, Türkiye'de 15 lira sınırında geziyor. Türkiye'de geçtiğimiz yılın son günlerinde 18 liraya dayanan dolardaki yükseliş kur korumalı mevduat hesaplarıyla frenlendi. ABD Merkez Bankası ise dolara yüzde 0.5 faiz verecek. Dolar üzerinden borcu olanlar dikkat!

Ümit Leblebici: Faiz indiriminin trend olarak devam edebilir!

TEB Genel Müdürü Leblebici, "Avronun değer kaybettiği, doların kuvvetlendiği bir trend var. Bunun içeriye yansıması olacaktır" dedi.

Dolar 41,41 TL olacak! Merkez Bankası tek tek açıkladı: 1 doları bile olan şimdi bu rakamlara baksın! 

Piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren Merkez Bankası haziran ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçları belli oldu. Rakamlara göre, dolar 12 ay sonra 41,41 TL olacak. İşte detaylar...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Faiz, dolar, enflasyon yıl sonunda böyle olacak!

Merkez Bankası, piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren mayıs ayı anketini açıkladı. Buna göre yıl sonunda

Tebernüş Kireçci açıkladı! Konut, dolar, faiz ve hisse! Uzun vadede kazanmak isteyenler neye yatırım yapmalı?

Milyonlarca yatırımcı uzun vadede hangi yatırım aracının daha çok kazandıracağını araştırıyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yatırımcılara en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. 

'Sektörün içinden biri olarak söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı: 'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır'

Bu dönemde pek çok kişi evini satıp parayı faize yatırmayı tercih ederken  Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'den çarpıcı bir açıklama yaptı. Murat Gültekin açıklamasında  'Dolar ve faiz yatırımı çöp yatırımdır' ifadelerini kullandı. 

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kaç lira? 

1 ABD doları kaç TL? Dolar ne kadar? Merkez Bankası faiz kararı sonrası doların kaç lira olduğu araştırılıyor. 26 Nisan 2024 dolar/TL kuru...

Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

Merkez Bankası (TCMB), piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini içeren ve merakla beklenen Nisan 2024 anket sonuçlarını açıkladı. Peki dolar kuru 2024 sonunda ne kadar olacak? İşte Merkez Bankası'nın açıkladığı o rakam...

Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ne kadar? Bugün dolar/TL kaç lira? 21 Mart Perşembe dolar kaç TL?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak. Karar öncesi doların kaç lira olduğu merak ediliyor. Bugün dolar ne kadar? Güncel dolar kuru...

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini kapsayan ve merakla beklenen mart ayı anketini yayımladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Faize para koymak için dolar bozdurulur mu? Ünlü ekonomist dolar -faiz sorusunu cevapladı

Ocak ayında 30 TL’yi geçerek tarihi zirvesini gören dolar, rekor tazelemeye devam ederken ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından dolarla ilgili ilginç bir paylaşım yaptı. Şatıroğlu hem dolarla ilgili rakam verdi hem de dolar bozdurup mevduata geçmek isteyenleri uyardı.

Faiz kararı sonrası dolar ve euroda yeni zirve! Dolar ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 250 baz puan faiz artışı ile dün yükselen dolar ve euro kuru bugün yeni rekoruna imza attı. Peki Dolar ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira? 22 Aralık 2023 döviz kurları...

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

dolar faiz Haberi

dolar faiz

Amerikan Merkez Bankası FED, ülkede artan enflasyon nedeniyle küresel para birimi doların değerini katlamak için en güçlü silahı olan faizi masaının üzerine koydu. Fed Başkanı Jerome Powell, Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gidebileceklerini söyleyerek piyasaların ateşini harladı. Powell'ın çıkışı sonrası tahvil piyasaları yıl sonuna kadar bankanın 200 baz puan faiz artışı yapacağı işaretlerini fiyatlamaya başladı. Fed'in 4 Mayıs'ta yapılacak ikinci toplantıda yüzde 70'in üzerinde bir ihtimalle 50 baz puan faiz artışı yapması bekleniyor. 

DOLAR YÜKSELDİ BORSA REKOR KIRDI

Dolara gelecek yüzde 0.5'lik faiz beklentisi Türkiye'de de etkisini şimdiden hissettirmeye başladı.

FED Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükseliş eğilimini üst üste dördüncü haftaya taşıdı.Borsa İstanbul haftalık bazda tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,46 artışla 2.175,51...