02 / 10 / 2024

dolar konut fiyatlarını nasıl etkiler

dolar konut fiyatlarını nasıl etkiler

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

Konut fiyatı en çok hangi illerde arttı! İşte konut fiyatlarının birden yükselişe geçtiği o iller!

Türkiye geneli konut fiyat endeksi, 2024 Ağustos ayında önceki yıl aynı aya göre yüzde 34,3 arttı. Peki en çok konut artışı hangi illerde oldu? İşte konut fiyatlarının en çok yükseldiği o illerin listesi.

Konut fiyatları ucuz, gidin evinizi alın!

Uzun süredir durgunluğunu koruyan konut piyasasında hem satış rakamları hem de fiyatlarda yukarı yönlü hareket başladı. Konut fiyatlarının halen ucuz olduğunu söyleyen uzmanlar özellikle ilk evini alacaklar için fırsat dönemi olduğunu belirtti.

Konut fiyatları metrekare başına son dört yılda 100 dolar arttı!

Ülke genelinde konut fiyatları fahiş fiyatlara ulaştı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları cep yakmaya başladı. İstanbul'da ortalama bir konutun fiyatı 4,9 milyon TL oldu. Uzman isim konut fiyatlarının metrekare başına son dört yılda 100 dolar arttığını açıkladı.

Kira artış oranları konut fiyatlarını nasıl etkiler?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira artış oranlarının konut fiyatlarını nasıl etkilediğini yazdı.

Türkiye, konut fiyatlarının en çok düştüğü üç ülkeden biri oldu!

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından açıklanan ve sektör tarafından da merakla beklenen konut fiyatı istatistiklerine göre, Türkiye ilk çeyrekte konut fiyatlarının en çok düştüğü üç ülkeden bir tanesi  oldu.

Konut fiyatları dolar bazında her gün eriyor fakat alıcı yok!

Konut sahibi olmak isteyenler konut fiyatlarının normale dönmesini bekliyor. Vatandaşlar 'konut almak için doğru zaman mı?' sorusunu araştırırken Endüstri Mühendisi Kürşad Bucak, daire fiyatlarının dolar bazında düşüşe geçtiğini fakat alıcısının olmadığını açıkladı.

İnşaat maliyetlerinde yaşanan artış ve azalan üretim, konut fiyatlarını tehdit ediyor!

Antalya Emlakçılar İş Takipçiler ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar yaptığı açıklamada konut üretimindeki düşüş ve inşaat maliyetlerinde yaşanan artışın, konut fiyatlarında ciddi bir yükselişe neden olabileceğini söyledi.

Sektör temsilcisinden 'ev fiyatları artacak' uyarısı: Konut ihtiyacınız varsa alın, evinizi iskontolu satmayın!

TÜİK tarafından açıklanan Temmuz 2024 konut satış rakamlarına göre, söz konusu ayda konut satışlarında yılın zirvesi kaydedildi. Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok, konut fiyatlarının artacağını söyledi. İşte o paylaşım...

Başkentte konut almak isteyen iki kez düşünüyor! İkinci el konut fiyatları ne kadar oldu? İlçe ilçe açıklandı...

Başkent Ankara'da konut sahibi olmak isteyenler detaylı şekilde konut fiyatlarını araştırıyor. Peki Ankara'da ikinci el konut fiyatları ne kadar oldu? İşte ilçe ilçe konut fiyatları...

Şu an ev fiyatları yerinde sayıyor ama kiralar katlanıyor: Kiralardaki artış konut fiyatlarını da tırmandırır!

Yeni ev alacaklar ve konuta yatırım yapacaklar, konut fiyatlarını yakından takip ederken; fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Peki konut fiyatları yükselecek mi? Konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları evini alacaklar için ucuzladı, kirada oturacağınıza evinizi alın! Yükseliş sürecek…

Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları geçen mayıs ayında reel olarak yüzde 14,9 geriledi. Arz olmadığı için konut fiyatlarının yükseleceğini söyleyen, analist ve stratejist Cafer İşbilen, kirada oturup ev satın almak isteyenler için şu an fiyatların ucuz olduğunu söyledi.

Konut fiyatları, gram altın cinsinden uzun dönem ortalamasının altına geriledi!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu konut fiyatlarının gram altın cinsinden uzun dönem ortalamasının altına gerilediğini açıkladı. Peki ortalama konut birim fiyatı kaç gram altın oldu?

Gayrimenkul Yatırım Fonu konut fiyatlarını düşürebilir!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırım fonunun konut fiyatlarını düşürebileceğini söyledi.

dolar konut fiyatlarını nasıl etkiler Haberi

dolar konut fiyatlarını nasıl etkiler

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...

1) Dolar ve döviz çok sert yükseliyor. Açıklamalar devam ederse sert yükselişin sürdürecek. Türkiye ekonomi yönetimi ve hükümet Londra finans baronlarıyla inatlaşıyor. Bu inatlaşma nerede kopar? Kim kazanır?

2) Boğazına kadar doları olanlar da dahil doları olduğu için kimse sevinmesin. Dolardaki artış fiyatlara fazlasıyla yansıyacak. Üstüne necip halkımızın fırsatçılığı da ilave edilince fiyatlarda çok daha yüksek artışlar söz konusu olacak. Ama olan orta ve alt gelir grubuna olacak.

3) Şimdi bir takım ekonomistler, ekonomi profesörleri ve eski ekonomi yöneticileri çıkacak ve şunu diyecek: Doların yükseleceğini söylemiştim.

4) Bu...