20 / 05 / 2024

dolar piyasası

dolar piyasası

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) Ağustos ayını kapsayan ekonomi gündemi raporuna göre, ay boyunca ekonomi basınında öne çıkan konular arasında FED’in tahvil azaltma hamlesi ve doların 2 TL seviyesini görmesi, ilk sıralardaydı...

İslam Memiş bu haftayı işaret etti! Elinde dolar ve altın olanlara seslendi! Uyanın...

Altın ve dolar piyasası bu haftaki kritik gelişmelere odaklandı. Bu hafta Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. İslam Memiş, yatırımcıları uyararak, ''uyanın'' diyerek seslendi.

30 bin doları test eden Bitcoin 7 günde yüzde 11 değer kazandı!

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 3,1 artarak 1,12 trilyon doları geride bıraktı.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Bitcoin 28 bin doları zorlarken, altcoin piyasasında hareketlilik başladı!

Pozitif bir ivme yakalayan BTC, 28.000 doları zorlamaya devam ediyor. Bu süreçte ise altcoin piyasası daha farklı bir hareketlilik yakaladı. İşte son 24 saatte yaşananlar.

Bitcoin ne zaman 30 bin dolar olacak? Analistler tarih verdi. Hemen bakın!

Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC), istikrarlı bir şekilde yükselerek 27,000 doların üzerine çıktı. Analistler fiyatın Ekim 2023’te 30,000 dolara, hatta 32,000 dolara kadar yükseleceğini tahmin ediyor.

Altın ve gümüş düşerken Bitcoin’de 500 dolar yükseliş var!

Dünya piyasalarında altının onsu 1900 doların altına gerilerken, Bitcoin, 26 bin 200 dolardan, 26 bin 800 dolara yükseldi. Bitcoin piyasasının toplam değeri de 520 milyar doların üzerini gördü.

Kripto piyasasında heyecan yaratan araştırma! Bitcoin 42 bin doları aşabilir!

Kripto araştırma şirketi K33 Research, olası bir Spot Bitcoin ETF onayının piyasalarda yaratabileceği etkilere ilişkin bir rapor yayımladı ve “Bu durumda Bitcoin 100 gün sonra 42.000 dolar fiyat seviyelerini aşabilir” ifadesini kullandı.

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

Bitcoin ve kripto para piyasası bu hafta hangi verileri takip edecek?

Kripto piyasası zorlu bir haftayı geride bıraktı. BTC pazartesi günü 26.100 dolarla haftaya başlarken, perşembe 28.142 doları gördü. 4-8 Eylül haftasında ise yatırımcıları bekleyen bir çok gelişme olacak.

Döviz kurları patladı! Dolar bugün ne kadar? 25 Ağustos 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!    

Bugün, 25 Ağustos Cuma günü, dolar ve euro kurları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Döviz piyasasını yakından izleyenler, güncel dolar ve euro fiyatlarını araştırıyor.

Dolar, euro ve sterlin son dakika! İşte dövizde son durum!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları haftanın ilk gününde vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bir süredir yükselişini sürdüren döviz piyasasında kritik FED faiz kararı geride kaldı. FED’in faiz kararının ardından dolar, euro ve sterlindeki son durum haftanın ilk gününde de merak ediliyor. İşte detayl

Dolarda son dakika gelişmesi! Dolar, euro ve sterlin kaç TL oldu? İşte dövizde son durum!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları 29 Temmuz Cumartesi günü de gündeminde yer alıyor. FED, 26 Temmuz’da gerçekleştirdiği faiz toplantısında faizleri 25 baz puan artırma kararı aldı. Bu karardan sonra gözler döviz piyasasına çevrildi. Peki hafta sonu dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte detaylar...

Dolar, euro ve sterlinde son dakika fiyatlar! İşte anlık döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları özellikle yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Döviz piyasasının yönünü tayin edecek tarihi gün geldi. Tüm dünyanın gözü FED faiz kararına çevrildi. Peki, faiz kararı öncesi dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar?

dolar piyasası Haberi

dolar piyasası

MTM’nin ekonomi sayfaları üzerinden hazırladığı araştırmaya göre ihracat, en fazla yazılan başlık oldu. Temmuz’da ihracatın geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 17.3 artışla 12 milyar 629 milyon dolar olması, Ağustos’ta ekonomi basınına yansıyan konular arasında öne çıkarken, bu rakamla aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin en iyi Temmuz rakamına ulaşıldığı belirtildi.


Büyüme, ay boyunca ekonomi sayfalarına en çok konu edilen diğer bir başlık oldu. Euro bölgesinde son yıllarda yaşanan büyük durgunluktan sonra, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.2’lik büyüme gerçekleşmesi, ekonomik büyüme ile ilgili öne çıkan haberler arasındaydı.  Ekonomik büyüme ile ilgili gazete ve dergilerde dikkat çeken bir diğer konu ise, ABD’nin geriye dönük gayri safi milli hasıla verilerini revize ederek geçen yılki büyüme oranını yüzde 2.2’den yüzde 2.8’e yükseltmesi oldu. 


Aynı araştırmaya göre,...