14 / 05 / 2024

Dolar yükselişinin konutlara etkisi

Dolar yükselişinin konutlara etkisi

Aralık ayında 2.20 TL iken geçtiğimiz hafta 2.51 'e kadar çıkan dolardaki artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması bekleniyor.

Dolarlarımızı satalım mı? sorusuna ünlü ekonomistten net yanıt geldi! Dolar yıl sonunda tam tamına bu kadar olacak

Yerel seçimlerin ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti.  Seçim sonrası özellikle döviz tarafından yükseliş bekleyen yatırımcılar ters köşe oldu. Peki dolar yükselecek mi? Dolarlarımızı satalım mı?

Gram altın yükselişe ara verdi! İslam Memiş altın alım fırsatı için net rakam verdi! Kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Gram altın yükselişe ara verdi. Altın fiyatları dalgalı seyrediyor. Geçtiğimiz hafta rekor kıran altın şu sıralar 2170 dolar oldu. Peki altın alalım mı? Altın almak için doğru zaman mı? 

Otomobil fiyatlarına bu ayın ikinci zammı kapıda: Markalar yüzde 10'luk artış için hazırlanıyor! 

Dolar ve Avro’nun yükselişinin otomobil fiyatlarını etkilemesi bekleniyor. Sektör temsilcileri markaların zam hazırlığında olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ekonomist Mert Başaran net konuştu! Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak! Doları olanlar dikkat!

Ünlü ekonomist Mert Başaran dolar kurundaki yükselişe dikkat çekerek ne kadar yükselse de  enflasyon altında kaldığını belirtti.

Dolar 31,32 TL oldu! Yükseliş devam edecek mi? Dolar yatırımcıları dikkat!

Dolar/TL kuru yükseliş trendine devam ediyor. 27 Şubat 2024 Salı günü dolar kuru 31,32 lira ile rekor tazeledi. Peki dolar yükselmeye devam edecek mi? Seçimden sonra dolar ne olur?

Bitcoin'de yükseliş devam ediyor! 52 bin doları test edecek!

Bitcoin, geçtiğimiz haftalardan bu zamana kadar yüzde 13'lük bir artış ile birlikte bugün 48.200 dolar seviyesinden, Ethereum ise yüzde 10'luk bir yükseliş ile 2.500 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. 

Dolar yükseliyor! 1 dolar bugün kaç TL? Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 16 Ocak 2024 dolar alış satış fiyatı

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı. Yukarı yönlü hareket eden dolar kuru bugün ne kadar? 1 dolar kaç lira? 16 Ocak 2024 dolar alış satış fiyatı.

Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong tarafından yayımlanan notta Dolar/TL kurunun yavaş ve ılımlı yükselişle yıl sonunda 33 liraya çıkacağı belirtildi. Peki Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

Dolar yılın son işlem gününde rekor kırdı! Bugün dolar kaç TL oldu? 

Dolar/TL kuru haftanın ve yılın son işlem gününde güne yükselişle başlayarak rekor kırdı. Dolar bugün kaç TL oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı ne kadar? 29 Aralık 2023 dolar kuru...

Altın yeni yıla bomba gibi girecek! Altın fiyatlarındaki yükseliş hız kesmiyor! İşte 26 Aralık Salı altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmedendevam ediyor. Haftanın ikinci işlem gününde ons altın 2064 dolar oldu. Peki bugün gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? 26 Aralık 2023 altın fiyatları.

Altın haftayı yükselişle tamamladı! Altın geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra bu hafta artış gösterdi...

Altının ons rakamı, geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra ise yeni haftayı da yükseliş ile tamamlamaya hazırlandı. Buna göre, Ons altın fiyatı, dalgalı bir süreç izlerken gram altın fiyatı, dolar/TL tarafında yülseliyor. İşte haberin detayları... 

Dolar yükseliyor! Dolar yatırımcıları dikkat! Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 4 Aralık 2023 dolar/TL kuru

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar güncel dolar kurunu araştırıyor. Peki Bugün dolar/TL ne kadar oldu? 4 Aralık 2023 dolar/TL kuru.

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı! Brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu!

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başlarken, brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu. İşte brent petrolde son durum...

Dolar yükselişinin konutlara etkisi Haberi

Dolar yükselişinin konutlara etkisi

Dolardaki hızlı yükselişin konut fiyatlarına 'zam' olarak yansıması bekleniyor. Demir. çimonta ve benzeri girdileri dolarla alan sektörün önümüzdeki günlerde maliyet artışını fiyatlara yansıtması bekleniyor. Al Jazeera'ye konuşan inşaat sektörü patronları kurdaki oynaklığın ithalat ağırlığı olan sektörlerde maliyetleri artırdığını belirtiyor. Karadeniz inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz. kur zaptedilemeyince, enflasyonun da zaptedilemediğine dikkat çekerek, "İnşaat sektörü için dolarda 2.30'un üstü inşaat firmaları için son derece olumsuz. Dolarda bu seviyeler kalıcı olursa en az yüzde 5 zam görürüz" dedi. Vadistanbul Yönetim Kurulu Üyesi Alpay Çepni de kurdaki artış nedeniyle yüzde 10'luk bir zam olacağına dikkat çekti. 



1 AY İÇİNDE ZAM GELİR 


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de konutta zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. "Bir ay içinde yüzde 10 zam yapılır" diyen Demir,...