16 / 05 / 2024

 dolmabahçe sarayı restorasyon

 dolmabahçe sarayı restorasyon

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

1939 yılında Dolmabahçe stadı Türk mimarlarına yaptırılmak istenmiş!

Dolmabahçe stadına İstanbul'un her tarafından halkın gelmesini temin için Kabataş iskelesi büyük vapurların yaşanabileceği hale getirilecekmiş.

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında Dolmabahçe-Levazım Tüneli'ni kaleme aldı.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Milli Saraylardan Topkapı Sarayı restorasyon açıklaması!

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, medyada gündeme gelen Topkapı Sarayı Valide Sultan Dairesi'ndeki restorasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.

Dolmabahçe-Levazım tüneli binaları mı çatlatıyor?

Maçka Parkı’nda ağaçların kesilmesine sebep olan Dolmabahçe-Levazım Tüneli inşaatının şimdi de altından geçtiği Nişantaşı’ndaki binaları çatlattığı iddia edildi.

Atatürk Kültür Merkezi 2021'de tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ve sporcular ile iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı, "2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız" dedi.

Kanal İstanbul aynı kararlıkla devam ediyor!

Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu'nda gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin aynı kararlıkla devam ettiğini belirtti.

Işıl Rençber'e dekorasyon teklifleri yağıyor!

Işıl Rençber, Beykoz'da oturdukları villanın dekorasyonuna da imza atmıştı. Işıl Rençber'e bazı restorasyon, bar ve otellerden ''Mekanımızı siz tasarlarmısınız?'' teklifleri geldi.

 dolmabahçe sarayı restorasyon Haberi

 dolmabahçe sarayı restorasyon

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye genelinde bazı tarihi yapılarda, restorasyon çalışmalarının önümüzdeki yıl başlayacağını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Oktay, tarihi ve kültürel mirasın uluslararası standartlara uygun olarak korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla faaliyetlerini yürüten Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının 2019 ve 2020 yıllarında, Ankara Palas, Yıldız Şale Köşkü, Dolmabahçe Sarayı Süfera Salonu ve Veliaht Dairesi, Yıldız Sarayı Çit Kasrı, Yaveran Dairesi ve Set Köşkü, Beylerbeyi Sarayı, Topkapı Sarayı Harem ve Hazine Bölümleri, Beykoz Cam ve Billur Müzesi ve Maslak Kasrında restorasyon yaptığını hatırlattı. 

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere tarihi bazı yapılarda bir dizi restorasyon çalışmasının önümüzdeki yıl yapılacağının altını çizen Oktay, "2019'da 2 milyon...