02 / 05 / 2024

dönüşüm ve sağlıklaştırma projeleri

dönüşüm ve sağlıklaştırma projeleri

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihi bedestenin Türkiye’deki dönüşüm ve sağlıklaştırma projelerine örnek olarak Singapur’da düzenlenecek uluslararası bir toplantıda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti.

Apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı: Ödeme olmadan yapılsın, evim büyüsün, tahliye olmasın...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem dayanıklı binaların önemi yeniden anlaşıldı. Ancak şimdi de apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı yaşanıyor. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, X sosyal medya hesabından yaşananları paylaştı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Mersin Akdeniz kentsel dönüşüm projesi yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Mersin'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesinin yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim etmeyi planladıklarını dile getirdi.

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını kutladı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını Kentsev üyeleriyle beraber kutladı...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. Proje ile 2 bin 103 konut inşa edilecek.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında temel atma töreni yarın gerçekleşiyor. 

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alabilirim?

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alabilirim? Kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte tüm merak edilenler...

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dinler tarafından kuruldu.

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turaç Geri Dönüşüm Ve Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dinler tarafından kuruldu.

İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor?

İzmir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Peki İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor? İşte İzmir'in kentsel dönüşümü...

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Evini kentsel dönüşüm ile yenilemek isteyen vatandaşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 120 ay vadeli kentsel dönüşüm kredisi veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınıyor? İşte detaylar..

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalar hızlandı. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021, kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

dönüşüm ve sağlıklaştırma projeleri Haberi

dönüşüm ve sağlıklaştırma projeleri

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin 687 dükkan biriminde restorasyon çalışmasının yapıldığı tarihi bedestende esnafları ziyaret etti.


Bedesten Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek ve esnaflarla görüşen Başkan Akyürek, bedestendeki çalışmalarda artık sona gelindiğini belirterek, işbirliği nedeniyle esnaf derneklerine ve esnaflara teşekkür etti.


Bedesten esnafının Selçuklu ve Osmanlı geleneğini yaşatırken kültür adına da katkı yaptığını kaydeden Başkan Akyürek, “Tarihi bedesten, Türkiye’deki dönüşüm ve sağlıklaştırma projelerine örnek olarak dünya klasmanına giriyor. Singapur’da düzenlenecek olan uluslararası değerlendirme toplantısında, dönüşüm ve sağlıklaştırma projeleri içinde Türkiye’yi temsil edecek, dünyanın ilgisini çekmeye devam edecektir” dedi.


Bedestende estetik ve güvenlikle ilgili yeni düzenlemeler yapacaklarını, tüm kabloların kapalı kanallar içine alınacağını vurgulayan Başkan Akyürek, bedestenin kusursuz hale geleceğini dile getirdi.


Başkan Akyürek, bedestende bin yıllık esnaflık...