06 / 05 / 2024

Dönüşüme katılmak istemeyenlerin dava açma hakkı yok mu

Dönüşüme katılmak istemeyenlerin dava açma hakkı yok mu

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine ne verilecek? Konutları yıkılan hak sahiplerini neler bekliyor? Başka semtlere geçici olarak mı taşınacaklar, herkes kendi konutuna geri dönebilecek mi? İşte yanıtı...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

Erensan’dan Yozgat'taki dönüşüme destek!

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde üretimini sürdüren, Erensan’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, kentsel dönüşüme tam destek verdiklerini vurguladı.

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi Kadıköy'de başladı!

stanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Türk Ytong'un işbirliğiyle hazırlananlan "Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi", Kadıköy'deki pilot bölge çalışmasıyla başladı.

İlhan Usmanbaş'ın Selamiçeşme'deki evi kentsel dönüşüme giriyor!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Evin İlyasoğlu bu yazısında İlhan Usmanbaş ve eşi Atıfet Usmanbaş'ın İstanbul Selamiçeşme'deki evlerinin kentsel dönüşüme girmesini ele aldı.

Gaziantep'in yüzde 60'ında dönüşüme ihtiyaç var!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede Gaziantep’in yüzde 60’sının ciddi şekilde dönüşüme ihtiyacı olduğu belirtildi.

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi tanıtıldı!

Kentsel dönüşüm ve riskli yapı yenileme sürecindeki vatandaşları hakları ve süreçler konusunda bilgilendirme amacıyla geliştirilen Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi, bugün düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Ayse Yapı Çağlayan ve Ayazağa'da dönüşüme giriyor!

Ayse Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rıfat Sezer Emlakkulisi.com'a yaptığı açıklamalarda Çağlayan ve Ayazağa'da dönüşüme gireceklerini söyledi. İşte Ahmet Rıfat Sezer ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj...

Bursa'da 50 bin bina kentsel dönüşüme girecek!

Arap turistin ilgisi ve Körfez Köprüsü ile potansiyeli artan Bursa'da 50 bin bina dönüşüme girecek. İstanbullu müteahhitlerin Bursa'ya ilgisi artıyor.

NND Yapı Kadıköy'de kentsel dönüşüme imza atıyor!

Kentsel dönüşümün en önemli merkezlerinden Kadıköy’deki büyük projelere imza atan NND Yapı, projelerini söz verdiği tarihlerde tamamlayıp teslim ederek, kentsel dönüşüme hız katıyor.

Dorukşah İnşaat kentsel dönüşüme devam ediyor!

Dorukşah İnşaat’tan kentsel dönüşüme devam ediyor. Bakanlık tarafından verilen Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi’ne 2014 yılından bu yana sahip olan firmanın Türkiye’nin 81 ilinde riskli yapı tespiti yapabilme yetkisi bulunuyor.

Dönüşüme katılmak istemeyenlerin dava açma hakkı yok mu Haberi

Dönüşüme katılmak istemeyenlerin dava açma hakkı yok mu

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine ne verilecek?

Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında konutları yıkılan hak sahiplerini neler bekliyor? Başka semtlere geçici olarak mı taşınacaklar, herkes kendi konutuna geri dönebilecek mi? gibi kentsel dönüşüme ilişkin sorularınızın yanıtı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yanıtlanıyor. 


6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak dönüşümde öncelikli hedef “yerinde dönüşüm”ü sağlamak oluyor.


Ancak, zemin yapısı sebebiyle yerinde dönüşümün imkansız olduğu alanlar için en yakında bulunan rezerv yapı alanları değerlendiriliyor.


Diğer taraftan, dönüşüm uygulamaları safhasında anlaşma ile tahliye edilen yapı maliklerine kira yardımı veya geçici konut tahsisi yapılması da söz konusu oluyor.


Kentsel dönüşümde riskli binalar yıkılırken, bu binada oturan kimselere 3 seçenek sunuluyor. 


Bu seçenekler;

- İnşaatı devam eden proje alanı içinde daire vermek,

- Hazır projelerden daire vermek,

- Sunulan daireyi kabul etmeyenlere para teklifi sunmak.


Dönüşüme katılmak...