03 / 05 / 2024

döşemelere mantolama

döşemelere mantolama

Dış cephe mantolama çeşitleri sayesinde dışarıdaki ısının içeriye girişi engelleniyor, bina içerisindeki ısı da korunmuş oluyor. Mantolama yöntemi binalar için en çok tercih edilen ısı yalıtımı yöntemi oluyor...

Tekirdağ'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir inşaatta çalışan Pakistanlı işçi mantolama yaptığı sırada iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

Mantolama uygulaması, en basit anlatımla binayı kat kat giydirerek içerideki ısının dışarıya çıkmasını, dışarıdaki soğuğun da içeriye girmesini önleniyor. Peki, mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017?

İnşaat-İş çalışanları OYAK Sitesi önünde eylem yaptı!

İnşaat-İş, Levent'te bulunan OYAK Sitesi'nin dış cephe mantolama işinde çalışıp, 3 aydır ücretlerini alamayan taşeron işçiler için site önünde eylem yaptı.

Dükkan sahibi mantolama kararına itiraz edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Dükkan sahibi mantolama kararına itiraz edebilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

5. Konut Yöneticileri Mantolama Konferansı yapıldı!

Sağlıklı bir yaşam için yaşanabilir kentler yaratma hedefiyle her yıl düzenlenen ve alanında tek platform olan “5. Konut Yöneticileri Mantolama” Konferansı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katılımı ve ünlü oyuncu Vatan Şaşmaz’ın sunumu ile gerçekleşti.

Mantolama yüzde 60 tasarruf sağlıyor!

Binalarda ısı sistemini sağlayan mantolama sistemi, yüzde 60 civarında tasarruf sağlıyor. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, sistemi başından yaptıranların kazançlı çıkacağını söyledi.

Köpük yerine taş yünü ile mantolama!

Bilecik’te vatandaşlar, binaların dış cephelerine taş yünü mantolama işlemi yaparak ısınma tasarrufuna gidiyor. Bu sayede ısınmada yüzde 50’lilere varan tasarruflar elde ettiklerini belirtiler. İşte ayrıntılar...

2014 yılında 700 bin binaya mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

2014 yılında 700 bin binada mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

Mersin'de binalarda ısı yalıtımı semineri düzenlendi!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) firmalarından Teknopanel sponsorluğunda, "EPS Mantolama Sistemi ile Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Tasarrufu" başlıklı seminer düzenlendi.

Mantolama kredisi nedir?

Dış Cephe Yalıtımı, Dış Cephe Mantolama, Çatı Yalıtımı, Su Yalıtımı, Ses Yalıtımı, Yangın Yalıtımı, Isıcam gibi harcamalar için bankalar kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi nedir? Kredinin koşulları nelerdir?

Mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama maliyeti nedir? 2015 yılında mantolama fiyatları ne kadar?

Mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Binaları giydirme işlemi olan mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama zorunlu mu? Yoksa mantolama zorunluluğu kalktı mı?

döşemelere mantolama Haberi

döşemelere mantolama


Dış cephe mantolama çeşitleri!


a) Dış Cephe Mantolama

Dışarıdaki ısının içeriye girişinin engellenip, bina içerisindeki ısıyı korumak amacıyla bina cephesinin ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. En çok tercih edilen ısı yalıtımı (izolasyonu) çeşididir. Neopor, XPS, taş yünü, EPS ve ısı yalıtım levhaları dış cephe mantolama uygulamalarında başlıca kullanılan malzemelerdir.


b) İç Cephe Mantolama

Dış cephe mantolama ile uygulanış şekli aynıdır. Duvarlar, ısı izolasyon malzemeleri ile kaplanır ve boyanır. Kaplama üzerinde alçıpan uygulaması da  yapılabilmektedir. Neopor, XPS, taş yünü, EPS ve ısı yalıtım levhaları iç cephe mantolama uygulamalarında başlıca kullanılan malzemelerdir.


c) Ortadan Mantolama

Isı yalıtım tabakasının oluşturduğu çift kabuk dış duvar sistemi; ortadan ısı izolasyonlu dış duvar olarak adlandırılır. Ortadan mantolama uygulamarında; genellikle  taş yünü, ahşap yünü, cam yünü, XPS sert köpük, poliüretan sert köpük...