05 / 05 / 2024

DOSİDER üretimi

DOSİDER üretimi

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile DOSİDER (Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) yeni bir AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi başlatıyor.

Doğal gaz faturasını düşüren formül tek tek açıklandı! Bunu yapanlar yüzde 25-30 daha az ödeyecek!

Kış mevsimin gelmesiyle birlikte kombiler açıldı, doğal gaz faturaları yükselmeye başladı. DOSİDER, daha az fatura ödemenin yollarını madde madde anlattı...

DOSİDER doğalgaz cihazlarının Türkiye’de üretimini sağlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile DOSİDER (Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) yeni bir AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi başlatıyor.

DOSİDER, AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi başlatıyor!

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile DOSİDER (Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) yeni bir AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi başlatıyor.

Ömer Cihad Vardan: Kombilerin düzenli bakımı yapılmalı!

Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Başkanı Ömer Cihad Vardan, hükümetin hedefinin tüm yurtta doğalgaz kullanımının sağlanması olduğuna dikkatleri çekti.Doğalgaz'da en iyi konfora doğru fiyatlarla ulaşım kolaylaştı...

Doğalgaz'da en iyi konfora doğru fiyatlarla ulaşım kolaylaştı!

Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Başkanı Ömer Cihad Vardan, hükümetin hedefinin tüm yurtta doğalgaz kullanımının sağlanması olduğuna dikkatleri çekti.Doğalgaz'da en iyi konfora doğru fiyatlarla ulaşım kolaylaştı.

Sanayi üretimi Nisan'da yüzde 4.6 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış yıllık sanayi üretimi, nisan ayında yüzde 4.6 artış gösterdi. Piyasada beklenti yüzde 3.6 düzeyindeydi. Piyasada yüzde 3.5 artış bekleniyordu...

Sanayi üretimi yüzde 4,6 arttı!

Sanayi üretimi yüzde 4,6 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, 2014 yılı nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 arttı.

Tapu masraflarını kim öder 2014?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde gerekli olan birtakım belgelerin temin edilerek, tapu dairesine gidilmesi ve hesaplanan tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu masraflarını kim öder 2014?

Çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

2014 yılına ait çevre temizlik vergisinin ilk taksiti en son 2 Haziran'da ödeniyor. İkinci taksitlerin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceği çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

BİTÜDER: Güvenli yapı için standarta uymak şart!

Su yalıtımının, depreme dayanıklı bir yapı inşa etmenin 'olmazsa olmazı' olduğunu vurgulayan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), su yalıtımı uygulamalarında standartların önemine dikkat çekiyor.

İki evi olan engelli emlak vergisi öder mi?

Engellilerin indirimli emlak vergisi oranından yararlanabilmesi için herhangi bir gelirinin olmaması gerekiyor. Peki iki evi olan engelli emlak vergisi öder mi? İşte engellilerin emlak vergisi muafiyet şartları..

Geliri olmayan emlak vergisi öder mi?

Sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilmek için gerekli koşulları taşıyor olmak ve bunu bağlı olunan belediyeye bildirmek gerekiyor. Peki, geliri olmayan emlak vergisi öder mi? İşte yanıtı..

Apartmanın boyasını kim öder?

Kanunda yer alan madde 19 gereğince kat maliklerinin beşte dördünün olur vermesi ile birlikte apartmanın ortak alanlarında inşaat ve onarım gibi işler yapılabiliyor. Peki apartmanın boyasını kim öder?

DOSİDER üretimi Haberi

DOSİDER üretimi

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile DOSİDER (Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) yeni bir AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi başlatıyor. Proje kapsamında, yüksek verimli ve en son teknoloji ile donatılmış doğalgaz cihazlarının Türkiye’de üretimi sağlanacak. Yerli üretim ön plana çıkarken, hem kullanıcılar hem de ülke ekonomisi çifte kazanç sağlayacak.


Enerji verimliliğinin arttırılması hedefi kapsamında Avrupa Birliği’nde yapılan çalışmaları takiben buzdolabı, klima gibi cihazlarda %100 yüksek verimli cihazların kullanılmaya başlandığı Türkiye’de; doğalgazlı cihaz pazarının yapısını değiştirecek yeni bir proje hayata geçiriliyor.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile DOSİDER (Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) bu amaçla, AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi başlatıyor. Yapılacak hazırlık çalışmalarının ardından İstanbul’da kurulacak AR-GE ve Mükemmeliyet Merkezi, ısıtma cihazlarında yüksek...