07 / 05 / 2024

döviz kiralarında artış yapmak

döviz kiralarında artış yapmak

Taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira döneminde belirlenen kira bedeli bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, döviz kiralarında artış nasıl yapılır?

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Döviz yatırımcısına müjde! Dolar yükseldi, euro fırladı! 9 Şubat 2024 döviz kurları

Haftanın son işlem gününde döviz kurlarında hareketlilik başladı. Dolar yükselmeye devam ederken euro kuru tarihi rekorunu kırdı. Bugün dolar ne kadar? Bugün euro kuru kaç TL? 9 Şubat 2024 döviz kurları...

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Dolar bugün de tarihi zirvesini yaptı! Dolar fiyatları 29 Türk Lirası'na yaklaştı...

Döviz kurlarında artış sürekli devam ediyor. Buna göre, dolar fiyatları, tarihi zirvesini 28,93 Türk Lirası'na taşırken, Euro fiyatları da yeni rekorunu 31,46 Türk Lirası seviyesine kadar geldi. İşte ayrıntılar...

Euro tekrar 29 TL'nin üzerinde! Döviz kurlarında yükseliş dur durak biliyor! Euro ne kadar ne kadar oldu?

Döviz kurlarında hereketlilik yeni haftanın başlaması ile yükselişe devam ediyor. Dolar bugün tarihi rekorunu kırarken, euro tekrar 29 liranın üzerinde işlem görüyor. Peki euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 4 Ekim 2023 euro/TL kuru.

Bankalardaki döviz mevduatlarında şok artış! Bir haftada 20,4 milyar TL arttı!

Bankalardaki döviz mevduatlarında artış yaşandı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 25 Ağustos ile biten haftada 20,4 milyar TL artarak 13 trilyon 414,1 milyar TL’ye çıktı.

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro/TL kaç lira? Döviz kurlarında son dakika!

23 Ağustos Çarşamba döviz kurlarında son dakika gelişmesi yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar/TL 27.21 TL seviyesi ile yükselişe geçerken euro/TL kurunun bugün ne kadar olduğu merak konusu. Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro kaç lira? Döviz kurlarında son dakika.

16 Ağustos döviz fiyatları ne kadar? Euro/TL kuru kaç lira? 16 Ağustos Çarşamba euro/TL kuru

Euro ve dolar kaç TL? 16 Ağustos Çarşamba euro kuru kaç lira? Döviz kurları bugün ne kadar oldu? Dolar ve euro alış satış fiyatı ne kadar? İşte döviz kurlarında son dakika...

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Dolar, euro ve sterlinde dikkat çeken hareket! Anlık döviz fiyatlarında son durum ne?

Dolar, euro ve sterlin fiyatları vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından 9 Ağustos Çarşamba günü de anlık sorgulanıyor. Peki, 9 Ağustos 2023 Çarşamba günü döviz kurları ne durumda? İşte Kapalıçarşı ve serbest piyasada dolar, euro ve sterlin fiyatları...

Döviz kurlarında fırtına esti! 22 Temmuz 2023 Cumartesi dolar, euro ve sterlin kaç TL? Hemen buraya bakın!

Bugün, 22 Temmuz Cumartesi sabahında pek çok kişi, döviz kurlarını araştırarak internet üzerinden "Dolar, euro, sterlin kuru alış satış fiyatları bugün ne kadar?" şeklinde sorgulamalar yapıyor. 

döviz kiralarında artış yapmak Haberi

döviz kiralarında artış yapmak

Döviz kiralarında artış nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.  Kanunen mal sahipleri kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapamıyor.


Yenilenen kira döneminde kira bedeli; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın, beş yıldan uzun süreli veya beş yıldan sonra yenilenen kira sözleşmelerinde ve bundan sonraki her beş yılın...