27 / 04 / 2024

Döviz kurundaki artış konut sektörünü etkiledi mi

Döviz kurundaki artış konut sektörünü etkiledi mi

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, ekonomisinin yüzde 60'ı inşaat sektörü üzerinden ilerleyen Başkent Ankara'da da döviz artışının etkilerinin hissedildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu: Her gün öleceğine bir gün öl!

İç ve dış piyasayı etkileyen altın ve döviz kurundaki değişimler yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu geldi. İşte Prof. Dr. Emre Alkin'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Bankalardaki döviz mevduatlarında şok artış! Bir haftada 20,4 milyar TL arttı!

Bankalardaki döviz mevduatlarında artış yaşandı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 25 Ağustos ile biten haftada 20,4 milyar TL artarak 13 trilyon 414,1 milyar TL’ye çıktı.

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Yatırımcılar dikkat! 12 Ağustos 2023 Döviz Kurunda kritik hareketlilik: Euro, dolar, sterlin ne kadar oldu?

Dolar, Euro gibi evrensel para birimleriyle ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, Döviz Kurundaki son dakika gelişmelerini mercek altına aldı. Peki, 12 Ağustos 2023 Döviz Kuru - Euro, dolar, sterlin ne kadar? İşte detaylar...

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Döviz kurundaki yükseliş durdurulamadı: Euro tarihi zirvesini tazeledi!

Son iki aydır sürekli yükselişe geçen döviz kuru yeni haftaya da güçlü başladı. Euro tarihi zirvesini tazeledi. Peki, Euro ne kadar kaç TL oldu? İşte detaylar...

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Doların kaderi yarın baştan yazılacak! Dolar kaç TL? 1 euro ne kadar? 21 Haziran 2023 döviz kurları!

Türkiye'de Merkez Bankası'nın faiz kararı perşembe günü açıklanacak, ekonomistler yüzde 19,25'e kadar politika faizi artışı öngörüyor. Dolar/TL ise yükselerek yeni bir zirve gördü. Peki güncel dolar, euro ve sterlin ne kadar? 21 Haziran 2023 Çarşamba güncel döviz kurları...

Otomobil alacaklar elini çabuk tutsun! Bayram öncesi ikinci el otomobile yeni zam kapıda!

Seçim sonrasında yaşanan döviz kurundaki artış sıfır kilometre araç fiyatlarına zam olarak yansırken, ikinci el otomobil piyasasında da bu yönde büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Otomobile 10 günde ortalama yüzde 8 zam geldi! Peki hangi otomobil markaları zamlandı?

Döviz kurundaki artış otomobil fiyatlarını da etkiledi. Otomobil üreticileri peş peşe zam yapmaya başladı. Bir çok model de fiyatlar yükseldi. Peki hangi otomobil markaları zamlandı? İşte detaylar...

Dolar 23 TL'yi geçti, Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu acil uyarıda!

Doların 23 TL'yi aşmasıyla birlikte, Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu Türkiye'nin yüksek işsizlik oranına dikkat çekiyor. Döviz kurundaki artışın faiz artışıyla dengeye oturtulabileceğini belirten Kozanoğlu, bu durumda faizlerde önemli bir artışın kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor.

Akaryakıt fiyatlarına dev zam! Tabela değişim hızına yetişemiyor

Döviz kurundaki artış akaryakıt fiyatlarını derinden etkiledi. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 2 lira 70 kuruş, motorinin 1 lira 37 kuruş, oto gazın ise 67 kuruş yükseldi. İşte tüm ve son fiyatların detayları...

Döviz kurundaki artış konut sektörünü etkiledi mi Haberi

Döviz kurundaki artış konut sektörünü etkiledi mi

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, ekonomisinin yüzde 60'ı inşaat sektörü üzerinden ilerleyen Başkent Ankara'da da döviz artışının etkilerinin hissedildiğini ifade etti.


Özellikle belli ekonomik birikimi olup da hiçbir bilgisi olmadığı halde inşaat işine girenlerin büyük sıkıntıya düştüğünü kaydeden Gözüm, "Dolar ve eurodaki fiyat yükselişi ile inşaat sektöründe kalitenin önemi bir kez daha anlaşıldı. Gerçek müteahhitlerin kendilerini bir kez daha kanıtladığı süreç, sektörde 'profesyonel dönemi' ortaya çıkardı. Sözde rakipler elendi, inşaatın sahici temsilcileri yoluna devam ediyor" görüşünü dile getirdi. "Ankara'nın en değerli bölgelerinden Beytepe'de hayata geçirdiğimiz Allora Beytepe projesi de bu dönemdeki başarılı satış grafiğini sürdürdü" diyen Gözüm "Çok sayıda projenin durma noktasına geldiği bu süreçte biz ve bizim gibi tecrübeli firmaların değeri daha da arttı" dedi. 


Sabah...