14 / 05 / 2024

dövizle konu kredisi tlye çevrilirmi

dövizle konu kredisi tlye çevrilirmi

Bursa’da, bankanın yönlendirmesiyle konut kredisini Japon yeni üzerinden kullanan İsa Yaşa'nın 670 TL aylık taksiti dövizdeki dalgalanmayla bin 435 TL'ye çıktı. Mahkeme, Yaşa’nın ödemesini Türk lirasına çevirerek aylık bin 25 TL şeklinde sabitledi...

Ev alma hayali kuranlar dikkat: 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk konutunu alacakların destekleneceğini dile getirmişti. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Kira bedelini dövizle belirleyenler dikkat! Tam 5 sene boyunca...

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki gerilimler giderek daha da tırmanırken sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelini dövizle belirleyenler için önemli bir uyarı yaptı. İşte Hukukbil'in o paylaşımı...

0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek? Emekliye ekstra indirim müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faiz oranıyla verilecek kredinin detaylarını açıkladı. Peki 0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek?

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi, Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Peki, Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte detaylar...

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Vakıfbank'tan kentsel dönüşüm kredisi!

Ülkemizdeki afet riski altındaki yapıların güvenli hale getirilmesi için Vakıfbank tarafınca "Kentsel Dönüşüm Kredisi" devreye girdi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kredisi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen hafta kamuoyuna duyurulan "Kentsel Dönüşüm Kredisi"nin detayları tek tek açıklandı. Kentsel dönüşüm kredisi 10 soruda tüm detayları...

Kentsel dönüşüm kredisi alırsam kaç ay vadeyle aylık ne kadar öderim? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Kentsel dönüşüm kredisinde adım atılmasının ardından vatandaşlar destek paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, kentsel dönüşüm kredisi aylık taksitleri ne olacak?

Kentsel Dönüşüm Kredisi 2023! Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır? Kentsel dönüşüm kredisi ne kadar?

Kentsel dönüşüm kredisi ayrıntıları merakla araştırılıyor. İşte Kentsel dönüşüm kredisine dair detaylar!

Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

Kentsel dönüşüm kredilerine ilişkin yeni kararlar açıklandıktan sonra milyonlarca kişi kentsel dönüşüm kedisinin taksitlerini merak ediyor. Peki Kentsel dönüşüm kredisinin taksitleri belli oldu mu? Kentsel dönüşüm kredisi taksitleri ne kadar olacak?

dövizle konu kredisi tlye çevrilirmi Haberi

dövizle konu kredisi tlye çevrilirmi


Bursa’da, bankanın yönlendirmesiyle konut kredisini Japon yeni üzerinden kullanan İsa Yaşa'nın 670 TL aylık taksiti dövizdeki dalgalanmayla bin 435 TL'ye çıktı. Mahkeme, Yaşa’nın ödemesini Türk lirasına çevirerek aylık bin 25 TL şeklinde sabitledi. Dava, döviz mağdurlarına umut oldu.


Tüketici İsa Yaşa, 15 Temmuz 2008 tarihinde bir bankadan konut kredisi talebinde bulundu. Banka yetkilisi, faiz oranı düşük ve yatay seyreden Japon Yen'i üzerinden konut kredisini tüketiciye önerdi. Bunun üzerine üzerinden 4 milyon 87 bin 266 Japon Yeni konut kredisi alan Yaşa, 47 bin 199 TL’ye tekabül eden borcu karşılık ilk taksit olarak 635,00 TL ödedi. Kredinin üçüncü taksiti 677,00 TL, dördüncü taksiti bin 90,00 TL ve 15 Aralık 2011 tarihinde aylık taksit tutarı bin 453,00 TL'ye yükseldi. 


Sürecin böyle devam etmesi halinde...