05 / 05 / 2024

dövizle konut satışı 2015

dövizle konut satışı 2015

Türk ekonomisinin lokomotif gücü olan inşaat sektörünü güçlendirmek amacıyla atılan adımlar sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılanırken, vatandaşın gayrimenkul sahibi olmasının önündeki engelin başında dövizle satışların geldiği bildirildi.

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

Konut satışlarında rekor sinyali!

Koronavirüs salgını döneminde konut satışlarında düşük faiz kampanyası pandeminin yarattığı olumsuz tabloyu ortadan kaldırdı. Yılın ilk 10 ayında satışların yüzde 27 artması konut satışlarında rekor ihtimalini güçlendirdi.

Kredi faizleri düştü, konut satışları patladı!

Kamu bankaları tarafından Haziran ayı başında başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konut satışlarında rekora sebep oldu. 2020 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 kişi ev sahibi oldu.

2020'nin ilk yarısında 624 bin konut satıldı!

‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020 2. Çeyrek Raporu’na göre, ekonomide toparlanma işaretleri konut satış rakamlarında gözlemleniyor. 2020 yılının aynı döneminde konut satış rakamları 624 bine ulaştı.

İpotekli konut satışları Temmuz'da 10 kat arttı!

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle konut satışları, Temmuz 2020'de son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Temmuz'da ipotekli konut satışı on kat, ikinci el konut satışları yüzde 174 arttı...

Haziran'daki konut satışları bu yılın en iyisi olabilir!

Geçen yılın haziran ayında 61 bin 335 konut satılmıştı ve bu 9 günlük bayram tatilinin de etkisiyle 2019’un en düşük konut satışı olarak kaydedilmişti. Bu Haziran'da ise konut satışlarının yılın en iyi verisi olması bekleniyor...

Konut satışlarındaki hareketlilik boya sektörünü de etkiliyor!

Akçalı Şirketler Topluluğu’nun CEO’su Akın Akçalı, "Faizlerin düşmesiyle, konut satışlarındaki hareketlilik olduğunda bu boya sektörünü etkiliyor. Türkiye’deki boyaların yüzde 80-85’i yenilemede kullanılıyor" diyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut satışları daha da artacak!

konut satışlarında tabi faizler düşünce, konut satışları artmaya başladı, daha artacak, ben buna inanıyorum

Faizler düştü, konut satışları arttı!

Konut kredi faizlerinin düşmesiyle inşaat sektörünün yeniden canlandığını belirten Özşavuş Yönetim kurulu Başkanı Cahit Genç, konut satışlarının canlandığını kaydetti.

Faizler düştü, konut satışı rekor kırdı!

Konut kredisi faiz oranlarının Ağustos ayında yüzde 1'in altına düşmesi ipotekli konut satışlarına yaradı. İpotekli konut satışları 2019 Eylül ayında 57 bin 811 olarak gerçekleşti.

Konut satışları düşüyor, konut kredisi kampanyaları artıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış verilerini açıkladı. Verilerde görülen büyük düşüşün hemen ardından Ziraat Bankası’ndan dev konut kredisi kampanyası geldi. Düşen konut satışları konut kredisi kampanyaları ile canlandırılmaya çalışılıyor.  

dövizle konut satışı 2015 Haberi

dövizle konut satışı 2015

Türk ekonomisinin lokomotif gücü olan inşaat sektörünü güçlendirmek amacıyla atılan adımlar sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılanırken, vatandaşın gayrimenkul sahibi olmasının önündeki en büyük engelin başında dövizle satışların geldiği bildirildi. 


Gayrimenkul sektöründe hizmet veren Onursal AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Gayrimenkul Uzmanı Onur Öngün, konut alacaklara yapılacak yüzde 15'lik devlet desteğinin sektör ve ekonomiye çok ciddi katkı sağlayacağını kaydetti. Bu tarz teşviklerden önce piyasalardaki haksız kazançların önünü kesecek birtakım düzenlemelerin de zorunlu olduğunu bildiren Öngün. şunları söyledi: "Bunların başında belki de çok sayıda kişi ve kuruluşun kanıksadığı dövizle gayrimenkul satışı geliyor. Özellikle Anadolu'da konut başta olmak üzere gayrimenkulların önemli bölümü ya euro ya da dolarla alınıp satılıyor. Bir kere neredeyse yiizde 80-90"ı yerli tedarikçilerle inşa edilen konutun dövizle alınıp satılması son derece...