10 / 05 / 2024

DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) kentsel dönüşüm paneli düzenlendi. DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç, moderatörlüğündeki panele bir çok bilim adamı katıldı.

GYODER ve İAV'ın ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nı kazanana 30 bin TL ödül!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş beraberliğinde yapılan ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’na başvurular devam ediyor. Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30 bin TL nakit ödül verilecek.

Çiftçilerin yüzü gülecek! Yepyeni bir dönem başlıyor! Kredi faizleri, tarımda kullanılan elektrik ve su…

CHP, İYİ Parti, DEVA, GP, SP ve DP'nin oluşturduğu Altılı Masa'nın, iktidara gelmeleri halinde tarım hakkında izleyeceği yol haritası belli oldu. İşte detaylar!

New Holland PP ve DP serisi Hassas Ekim Makineleri Eylül fiyatlarını kaçırmayın! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi

New Holland Hassas Ekim Makineleri yaklaşan ekim sezonu ile birlikte çifçinin en büyük yardımcısı olmak için Eylül ayına özel fiyatlarla alıcılarını bekliyor. İşte New Holland PP ve DP serisi Hassas Ekim Makineleri 25 Eylül 2022 fiyat listesi

TMSF, İnanlar İnşaat 144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 230.1 milyon TL'ye satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atandığı İnanlar İnşaat 144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 230 milyon 100 bin Türk Lirası muhammen tutarla satışa sunuldu. 

Ev kiralarına Kovid-19 zammı!

TED Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek, Kovid-19 pandemisi sürecinde inşaat yapımındaki yavaşlama sebebiyle emlak fiyatlarının yükseldiğini dile getirdi.

TMSF, Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü ihale yoluyla satışa çıkardı.

TMSF, Royal ve Atlas Halı'yı satışa çıkardı!

Muhammen bedeli 353 milyon TL şeklinde belirlenen Royal ve Atlas Halı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışına yönelik ihale 18 Aralık tarihinde yapılacak

TMSF, İstanbul ve Gaziantep'teki 4 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Naksan Plastik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, Nakpilsa Plastik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, Royal ve Atlas Halı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile BCF 1 Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satıyor. 

Suriye'de Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı 3 fakülte kurulacak!

Suriye'de Gaziantep Üniversitesine bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olmak üzere 3 ayrı fakülte kurulmasına karar verildi.

DP Mühendislik Planlama ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

DP Mühendislik Planlama ve İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Peker tarafından kuruldu.

Hazır beton sektöründe çevre ve iş güvenliği için büyük adım!

Türkiye Hazır Beton Birliği KGS İktisadi İşletmesi, hazır beton sektörüne özgü Çevre ile İş Sağlığı ve Güvenliği belgelendirmelerine başladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde fakülte inşaatı tamamlandı!

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının inşaatı tamamlandı.

Konya Selçuk Üniversitesi'nin yeni binası açıldı!

Konya Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni binası açıldı.

DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Haberi

DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Açılış konuşmasında Dekan Prof. Dr. Hüsamettin İnaç, mekan-kimlik ilişkisi üzerinde durarak kentin ve yerleşim tercihlerinin hayat ve ölüme bakışla doğrudan alakalı olduğunu ve yerleşik hayatla var olan kültür ve uygarlığın ancak kentsel dinamiklerle anlamlandırılabileceğini ifade etti.


Öte yandan Panelin ilk konuşmacısı olan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birsen Hekimoğlu, kentsel dönüşümün ideolojik temelleri hakkında bir tebliğ sundu. Malların, sermayenin, işçilerin ve paranın küresel çapta bir dolaşım serbestisine ulaştığı günümüz küresel ve postmodern dünyada kentsel dönüşüm faaliyetlerinin ehemmiyetine vurgu yapan Prof. Dr. Hekimoğlu, bu dönüşümün ideolojik kaygılardan ziyade sosyolojik gerçeklik temelinde kurgulanmasının gerektiğini dile getirdi.


Hitabını görsel ve işitsel unsurlar destekleyen ve slaytlar eşliğinde bir sunum yapan İstanbul üniversitesi Siyaset Bilimi Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Hatice...