02 / 05 / 2024

Dr. Ahmet Şahin

Dr. Ahmet Şahin

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, Şahinbey Belediyesi tarafından 5 bölgede uygulanan ve Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan asrın felaketinin yıl dönümünde çarpıcı uyarı!

Ülkemizi depreme karşı uyaran isimlerden Prof. Dr. Ahmet Ercan, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Prof. Övgün Ahmet Ercan Türkiye tarihine damga vuran depremleri anımsatarak "Geçmiş olsun" yazdı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı: Deprem açısından Doğu Anadolu'daki en çekinceli 3 yer! SON DAKİKA!

Türkiye genelinde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan X sosyal medya hesabından üç noktaya dikkat çekti. İşte Ercan'ın o açıklaması ve yorumlar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Yer kötü, yapı kötü, depremler durmayacak"

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu tekrar tekrar  hatırlatarak bir konuya da temas eti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Depremden kurtulmak için asgari ücret 65 bin lira olmalı"

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ depreminin 4. yıl dönümünü nedeni ile düzenlenen panelde "Şu anda bir Türk bireyinin depremden korunabilmesi için bireysel olarak asgari ücretin en az 65 bin liradan aşağı olmaması gerekiyor." dedi. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il işaret etti! Ercan'dan er ya da geç deprem olacak uyarısı...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekerek gerilmenin sürdüğünü kaydediyor. Dün gece meydana gelen Sivas ve Adıyaman'daki depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hattına dikkat çekerek önemli uyarılar yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken yanardağ uyarısı: Depremde patlama yapabilir!

Sosyal medya hesabından Türkiye'deki yanardağlara ilişkin paylaşımda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, kritik yanardağ uyarısı yaptı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından deprem risk haritasını paylaşarak Türkiye'de depremde en sakıncalı bölgeleri tek tek açıkladı. İşte o harita...

'Türkiyem için üzgünüm' diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan: 'Ülkenin tümü dar gelirliye dönüştü'

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Türkiyem için üzgünüm' diyerek, ülkenin tümünün dar gelirliye dönüştüğünü söyledi. İşte Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Serbes uyardı: Erken uyarı sistemi bir deprem tahmini değildir!

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem öncesi bazı cep telefonlarına deprem olacağı yönünde uyarı mesajı gitti. Telefonlara giden erken uyarı mesajıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Serbes, bu uygulamanın bir deprem tahmini olmadığını söyledi. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan Van depremi için tarih vererek yapılması gerekenleri açıkladı! Bu yapılar çok yorgun...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van'ın, gelecekte olası bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyleyerek, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Dr. Ahmet Şahin Haberi

Dr. Ahmet Şahin

Nuripazarbaşı bölgesinde 2 bin 600'ün üzerinde evin yıkıldığı kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin'e Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm noktasında yapılan çalışmaları çok beğendiğini ifade eden Şahin, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı bizlerde yerel belediyelerimizle müşterek çalışarak başarıyoruz. Bu noktada belediye ayağı sağlam olmadıkça kentsel dönüşümler gerçekleştirilemiyor. Şahinbey Belediyemiz kentsel dönüşüm çalışmalarını en iyi şekilde uygulamaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar da her defasında Şahinbey Belediyemizin yapmış olduğu kentsel dönüşüm çalışmalarını örnek göstermektedir. Bilindiği gibi kentsel dönüşüm bütün şehirleşmenin en temel konusudur. Yenilenemeyen ve dönüşemeyen şehirler dünyadaki şehirler yarışında kopuyor. Şahinbey'deki çalışmaları bizlerde takdir ediyoruz. Başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.


Star...