01 / 05 / 2024

Dubai emirateş çöl projesi

Dubai emirateş çöl projesi

Dubai’de yapılacak havacılık ve lojistik üssü projesi Türk şirketlerinin takibinde. Projenin büyüklüğü 32 milyar doları buluyor. Türkiye’nin Dubai Ticaret Ataşeliği, projenin Türk firmaların takibinde olduğunu belirtti

Lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı Dubai ve Manila çekiyor!

Dünya genelinde lüks konutların fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3 ,1'lik bir artış yaşarken, Dubai ve Manila lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı çekti...

Türkiye, Dubai'deki lüks villaların ilham kaynağı oldu!

Dünyada 65 ülkede lüks ve prestijli mekanların gözdesi olan Elazığ vişne mermeri Dubai'deki lüks villa projesinde kullanılmak üzere ihraç edilmeye devam ediyor. 

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Serka Internatıonal Contractıng L.L.C.Merkezi Dubai İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Serka Internatıonal Contractıng L.L.C.Merkezi Dubai İstanbul Merkez Şubesi 10 bin TL sermaye bedeli ile Şişli’de Sinan Tokmakçıoğlu tarafından açıldı.

Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesinde!

Orta Doğu'nun cazibe merkezleri arasında yer alan Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesine ulaştı...

The BIG 5 Show Dubai fuarına rekor katılım!

The BIG 5 Show Dubai, Ortadoğu’nun en büyük, dünyanın ise sayılı yapı fuarlarında biri olarak nitelendiriliyor. Bu yıl 39’uncu kez kapılarını açan bu dev organizasyona 2 bin 500 firma katıldı.

Tahincioğlu basın toplantısı 11 Eylül'de Dubai'de!

Bugüne kadar imza attığı konut, ofis ve AVM projeleriyle fark yaratan Tahincioğlu, dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarları arasında bulunan Dubai Cityscape Global 2017’de 11 Eylül 2017 Pazartesi günü sohbet toplantısı gerçekleştirecek.

AGÜ İnşaat Bölümü öğrencilerinden Dubai’ye teknik gezi!

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yapı Kulübü’nün, Dubai ve Abu Dhabi’ye düzenlediği teknik gezide, İnşaat Bölümü öğrencileri, yapılan projeleri yerinde inceledi.

İşte 2016 yılında tamamlanması beklenen inanılmaz 6 Dubai projesi!

Dubai birçok açıdan dünyanın en gözde şehirlerinden bir tanesidir. Dilerseniz 2016 yılında tamamlanması düşünülen 6 inanılmaz Dubai projesine birlikte göz atalım...

Sinpaş Queen Central Park ile Dubai Cityscape'e katılıyor!

Türkiye’de gayrimenkul sektöründe konsept projelerin lideri Sinpaş GYO, dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonlarından Dubai Cityscape 2016 Fuarı’na katılıyor.

İşte Dubai'deki yapay adanın yapılışı!

Dubai açıklarında bulunan Dubai World'un nasıl yapıldığı büyük merak konusu. İşte 300 kadar yapay adadan oluşan o ada...

Metropol İstanbul projesi Dubai Cityscape Fuarı’na katılıyor!

Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’ne komşu konumda yer alan ve ticareti, finansı, modasıyla modern yaşamın tüm unsurlarını birleştiren Metropol İstanbul, bu yıl 6- 8 Eylül 2016 tarihlerinde Dubai’de düzenlenecek Cityscape Fuarı’na katılıyor.

Dubai emirateş çöl projesi Haberi

Dubai emirateş çöl projesi

Duyuruya göre “Dünyanın en büyük havacılık mega üslerinden birisi ve Körfez Bölgesi’nin en hızlı büyüyen havayolu firması Emirates’in de ana merkezi olması öngörülen bir ‘Çöl Projesi’ için 32 milyar dolarlık yatırım planı” var. 


Ekonomi Bakanlığı’nın web sayfasındaki açıklamada proje ile ilgili gelişmeler şöyle özetleniyor: 


“Dubai Emiri Şeyh Mohammed bin Rashid söz konusu yatırım projesini onayladı. Emirates firması tesislerini bu üsse 2020 yılının ortası itibariyle taşımış olacak. Halihazırda Emirates firmasının uzun mesafe yolcu taşımacılığında dünya üzerindeki en büyük filoya sahip olduğu ve ülkedeki bir numaralı havalimanı olan Dubai International’ın uluslararası yolcu sayısı bazında ilk sırada yer alan Londra Heathrow Havalimanı ile dengeli bir konuma yükseldiği bilinmekte. Yapılacak yatırım çerçevesinde Birleşik Arap Emirliği’ndeki (BAE) ikinci büyük havalimanı olan Al Maktoum International’ın mevcut kapasitesinin...