03 / 05 / 2024

Dubai gökdelen yüksekliği

Dubai gökdelen yüksekliği

Dubai'ye yapılması planlanan yeni gökdelen Burç Halife'den daha yüksek olacak. İsviçreli mimarlar tarafından tasarlanan bin 828 metrelik yapının 2020'den önce tamamlanması planlanıyor.

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Altın kolları sıvadı! Bu rakamları görenlerin yüreği küt küt atacak! Çabuk bakın! 24 Aralık 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları hafta sonunun ilk gününde yukarı yönlü hareket ediyor. Yatırımcılar güncel Altın fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Altın bugün kolları sıvadı. Bu rakamları görenlerin yüreği küt küt atacak. Hemen bakın işte 24 Aralık 2022 altın fiyatları. 

Abdül Batur'dan Zorlu Konak açıklaması! 

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’in olduğu bilinen Zorlu Konak projesinde ki gökdelenin yüksekliği ile ilgili yaşanan tartışmalar sıcaklığını koruyor. Konuya dair yaşanan son gelişmeler haberimizde...

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Dubai gökdelen yüksekliği Haberi

Dubai gökdelen yüksekliği
Dubai'de bulunan Burç Halife 160 katlı ve 828 metre yüksekliğinde. Dubai'ye yapılması planlanan yeni gökdelen Burç Halife'den daha yüksek olacak. Yeni gökdelen bir milyar dolara mal olacak. 


İsviçreli mimarlar tarafından tasarlanan bin 828 metrelik yapının 2020'den önce tamamlanması planlanıyor. Böylece Dubai kendisine ait olan dünyanın en yüksek gökdelenine sahip olma rekorunu kıracak. 


Posta 


Haber Cumhuriyet'te şu şekilde yer aldı


Dubai'de bulunan 828 metre yüksekliğindeki Burj Al-Khalifa binasının tahtını sallayacak proje açıklandı. Emaar Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Alabbar tarafından düzenlenen basin toplantısında, "dünyanın en yüksek binası" olacak yeni bir projenin duyurusu yapıldı. İnşaatın haziran sonunda başlaması planlanıyor. Binanın 1 milyar dolara mal olacağı...