06 / 05 / 2024

Dubai Planı

Dubai Planı

Nilüfer Belediyesi nin Kayapa, Görükle ve Hasanağa topraklarındaki 120 hektar alanı kapsayan ve halk arasında Dubai Planlan olarak bilinen 1/5000 Ölçekli EKO Kent Planı bir kez daha reddedildi.

Dubai'nin Bitcoin ile emlak satma planı durdu!

Dubai'de inşaatı devam eden ve Bitcoin ile ödeme yapılabilen Aston Plaza isimli sitenin inşaatı durdu. Böyle olunca Bitcoin ile alışveriş yapma durumu da sekteye uğradı...

Versus Dragos'ta Dubai Modeli ile ödeme fırsatı!

RESİM YAPI güvencesiyle hayata geçirilen Versus Dragos'tan ev sahibi olmak isteyenler "Dubai Modeli" "İnşaat İlerledikçe" ödeme planından faydalanabiliyor..

Versus Dragos fiyat ve ödeme planı!

Kartal Kordonboyu Mahallesi'nde hayata geçirilen Versus Dragos projesinde Dubai Modeli ödeme planı ile ev sahibi olunabiliyor..

Versus Dragos'tan Dubai Modeli İnşaat İlerledikçe ödeme planı!

Toplamda 227 daireden meydana gelen Versus Dragos'tan ev sahibi olmak isteyenler "Dubai Modeli" "İnşaat İlerledikçe" ödeme planından faydalanabiliyor..

Nilüfer Dubai Planı reddedildi!

Nilüfer Belediyesi nin Kayapa, Görükle ve Hasanağa topraklarındaki 120 hektar alanı kapsayan ve halk arasında Dubai Planlan olarak bilinen 1/5000 Ölçekli EKO Kent Planı bir kez daha reddedildi.

Esenyurt Dubai Rezidans ödeme planı!

1164 konutla Esenyurt'ta hayata geçmesi planlanan Dubai Rezidans projesi 20 bin 510 metrekare alan üzerine yayılıyor. Daire fiyatları 170 bin TL'den başlayan projenin ödeme planı şöyle;

Vedat Demiröz'den Dubai Cityscape Fuarı'nda inşaatta KDV indirimi müjdesi!

Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2014 Fuarı'nda konuşan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz; inşaat sektörüne KDV indirimi üzerine çalışacakları müjdesini ilk olarak Dubai'de verdi...

Murat Yeşildere: Global şirketler merkezlerini Dubai'den İstanbul'a taşıma planını erteledi!

17 Aralık operasyonu İstanbul Finans Merkezi'ni de etkiledi. Egon Zehnder İstanbul Sorumlusu Yeşildere, " En az 10 şirket, merkezini Dubai'den İstanbul'a taşıma planını erteledi " dedi...

Dubai Port için karar verildi!

Dubai Port için nihai karar verildi. Dubai Port Limanı için Danıştay, bölgede yeni imar planı yapıldıktan sonra ÇED sürecinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi değerlendirmesi gerektiğini söylemişti.

Venedikli mimarlardan Pierre Cardin'e: Gökdeleni Dubai'ye yap!

Modacı Pierre Cardin'in 'Dünya Mirası' kentlerden Venedik'in yakınına 60 katlı gökdelen inşa etme planı tepki topladı. Mimarlar, Pierre Cardin'e 'Gökdeleni Dubai'ye yap' çağrısında bulundu

Dubai World, 26 milyar dolarlık borcunu erteliyor

Dubai'nin kamu kontrolündeki holding şirketi Dubai World, 26 Milyar Dolarlık borç erteleyecek

Naim Arnas Katar, Dubai ve Kuveyt'te Türk hamamı yapacak

Yüksek mimar Naim Arnas, Katar, Dubai ve Kuveyt'te Türk hamamı yapmak için üç proje üzerinde çalıştığını söyledi

Ali Sami Yen planı onay bekliyor

TOKİ'nin toplam 236 bin metrekare inşaat hakkı istediği Ali Sami Yen planı Belediye Meclisi tarafından onaylanırsa yürürlüğe girecek

Dubai Planı Haberi

Dubai Planı

Bir plan var ki, yıllardır yürürlüğe giremiyor. Girmediği gibi başkanları da birbirine sokuyor. Nilüfer Belediyesi nin Kayapa, Görükle ve Hasanağa topraklarındaki 120 hektar alanı kapsayan ve halk arasında Dubai Planlan olarak bilinen 1/5000 Ölçekli EKO Kent Planı bir kez daha reddedildi. 

Dünkü Büyükşehir Belediye Meclis oturumun en önemli gündem maddesi buydu. 

Plan yüzünden AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile CHP'li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bir kez daha karşı karşıya geldiler. 

İki başkanın. Orman Bölge Müdürlüğü'nce Nilüferden alınan Kent Ormanı'nın Büyükşehir'e tahsis kararı yüzünden de aralarının limoni olduğu biliniyordu. 

İmar Komisyonu'nda bekletilen planlar dün AK Partili üyelerin oylarıyla ikinci kez reddedildi. 

EKO Kent Planı en son 2013 te de veto yemişti. 

Bir önceki oturumda ise Meclis, eski planları yürürlüğe sokan karar almıştı. 

Peki ne...