27 / 07 / 2024

düğün salonlarında ruhsat zorunluluğu varmı

düğün salonlarında ruhsat zorunluluğu varmı

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası' nın ( İSTDO ) açtığı dava sonucunda ruhsatsız halde düğün faaliyeti yapılamayacağına hükmeden mahkemenin kararı Yargıtayca onandı....

İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedeni belli oldu! Ünlü ekonomistten çarpıcı İstanbul yorumu!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı. Peki İstanbul'da konut satışları neden düştü? Konut satışlarındaki düşüşün atında yatan neden ne? İşte detaylar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Turkcell Pasaj’da ‘Tatilden Dönüş Kampanyasında’ yüzlerce ürün uygun fırsatlarla sizi bekliyor 

Eylül ayı geldi, okulların açılmasına sayılı günler kaldı, sıcak yaz günleri artık yavaş yavaş geride kaldı. Tatil dönüşü kampanyaları da hız kazandı. Eylül ayında peş peşe başlayan kampanyalara bir yenisi daha eklendi.

Düğün salonları işletmecilerinden kira stopajı vergisi açıklaması!

Bir yıldır faaliyet gösteremeyen düğün davet mekanlarının işletmecileri iflasın eşiğine geldiklerini belirtti ve "Artık yeter" dedi. İşletmeciler, 2021 yılı sonuna kadar düğün davet salonlarından kira stopajı vergisinin alınmamasını talep etti.

KİPTAŞ, Eyüp dönüşüm projesinin ruhsatını aldı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, önceki gün yaptığı açıklamada Eyüp'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ruhsatın alındığını duyurdu.

Düğün salonlarının 1 Temmuz'da açılması evlenecek çiftleri sevindirdi!

3 aydır kapalı olan düğün salonlarının 1 Temmuz'da yeni tip koronavirüs önlemlerine uygun olarak açılması kararının hem sektörü hem evlenecek çiftleri mutlu etti...

İzmir Ödemiş'teki düğün salonları yenileniyor!

Ödemiş'te merkeze uzak bölgelerde yaşayan vatandaşların düğün, nişan, sünnet gibi özel günlerinde kullanacağı düğün salonları yenileniyor.

Kemalpaşa düğün salonuna kavuşuyor!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde belediye tarafından Sütçüler ve Çambel mahallerinde yaptırılan düğün salonlarının kaba inşaatının tamamlandığı çevre ve bahçe düzenlemelerinin ardından hizmete açılacağı bildirildi

Menderes İkiz Kır Düğün Salonları açıldı!

Menderes Belediye tarafından 40 günde yapımı tamamlanan Menderes İkiz Kır Düğün Salonlarının resmi açılışı “Birlik ve Beraberlik Gecesi” ile yapıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da katıldı.

Manisa Delemenler Düğün Salonu'nda sona yaklaşıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Alaşehir Delemenler Mahallesi’nde yapımına başladığı çok amaçlı etkinlik salonunda sona gelindi. Delemenliler yakın zaman içerisinde düğün, taziye, toplantı ve benzeri sosyal etkinliklerini yapabilecekleri modern bir salona kavuşacak.

Niğde'de düğün salonları kiraya verilecek!

Şehir İmar Planı'ndaki tadilat, talep ve tekliflerin görüşüldüğü toplantıda Niğde Belediyesi'ne ait İlhanlı ve İnönü Mahallelerindeki düğün salonlarının 5 yıl süreyle kiraya verilmesi teklifi kabul edildi.

Manisa Karakurt Düğün Salonu'nda sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce Kırkağaç Karakurt Mahallesi’nde yapımı başlatılan düğün salonunda sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.

Manisa Köprübaşı Düğün Salonu'nda sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce Köprübaşı Namık Kemal Mahallesi’nde yapımı başlatılan düğün salonunda sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.

düğün salonlarında ruhsat zorunluluğu varmı Haberi

düğün salonlarında ruhsat zorunluluğu varmı


İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası'nın (İSTDO) açtığı dava sonucunda ruhsatsız halde düğün faaliyeti yapılamayacağına hükmeden mahkemenin kararı Yargıtayca onandı.


İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz ile İSTDO Başkanı Ümit Yaşar Demir, düzenledikleri basın toplantısında, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanlığı'nın ruhsatında " düğün salonu" yazmayan bir iş yerinindüğün faaliyeti yapamayacağı kararını onadığını bildirdi. 


İSTESOB Başkanı Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, düğün salonu açılmak istenen binanın inşaat ruhsatında "özellik arzeden bina" ibaresinin olması gerektiğini söyledi. 


İnşaat ruhsatında "özellik arzeden bina" ibaresi bulunmayan yerlerde düğün salonu açılamayacağını anlatan Yılmaz, "Bu karar bize tebliğ edilince biz de işletme sahiplerinin kapatılmayla karşılaşmaması için bunu duyurmak istedik. Çünkü bu tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor, sadece İstanbul'u değil. Biz de diyoruz ki, 100 bin kişiye...