02 / 05 / 2024

dükkan çöp vergisini kim öder

dükkan çöp vergisini kim öder

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Polatlı Belediyesi 3 dükkan ve bir arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Polatlı Belediye Başkanlığı, Ankara Üçpınar ve Cumhuriyet mahallelerinde yer alan bir adet arsa ve 3 adet dükkanı satışa çıkardı.

Ürgüp'te 5 taksitle 4 dükkan satılıyor! KDV'den muaf! 

Nevşehir ili, Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 4 adet dükkanı satıyor. KDV'den muaf, 5 taksitle iş yeri sahibi olma fırsatını kaçırmayın...

Nevşehir Ürgüp'te dükkan sahibi olma fırsatı! İhalesi 10 Ağustos'ta! 

Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 3 dükkanı peşin ödeme şartı ve açık teklif usulüyle satıyor. Peki Ürgüp'te satışa sunulan dükkanların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte dükkanlarla ilgili merak edilenler...

Yeni Nesil Eyüp dükkan fiyatları Ağustos 2018!

Yeni Nesil Eyüp dükkan fiyatları Ağustos 2018 haberimizde yer alıyor. Proje Eyüp Çırçır mahallesinde yer alıyor.

Yeni Nesil Eyüp satılık dükkan!

Yeni Nesil Eyüp projesindeki dükkanlar yüzde 10 KDV indirimi ile satışa çıktı. Yeni Nesil Eyüp satılık dükkan fiyatları 3 milyon TL'den başlıyor.

Kenan İmirzalıoğlu iki dükkan daha aldı!

Marmaris'te arsa alıp ev yaptıran Kenan İmirzalıoğlu, bu yıl iki dükkan daha satın aldı. Üç dükkanı olan İmirzalıoğlu, dükkanları için yıllık 120 bin TL kira istiyor...

Pınar Altuğ Yalıkavak'ta dükkan açacak!

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, arkadaşı Pınar Altuğ Atacan'ın ticarete gireceğinin müjdesini sosyal medya hesabından verdi. Akalın, Pınar Altuğ'un yazın Yalıkavak’ta da bypınaraltug dükkanı açacağını belirtti.

Eyüp İslambey'de 6.3 milyon TL'ye satılık 2 dükkan!

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu, Eyüp İslambey Mahallesi'nde bulunan 2 dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu dükkanların toplam bedeli 6 milyon 301 bin 750 TL olarak belirlendi.

Bergüzar Korel, Cihangir'de dükkan kiraladı!

“Kurabiyeler yapıp satabileceğim bir dükkan düşünüyorum” diyen oyuncu Bergüzar Korel, o dükkanı Cihangir’de kiraladı. Ünlü oyuncu, Cihangir-Anahtar Sokak’taki küçük bir dükkanı geçtiğimiz hafta sonu kiraladı.

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Dükkan vergisini kiracı mı öder?

Kira vergisi, işyeri olarak kiraya verilen gayrimenkuller için kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergiye deniyor.Peki dükkan vergisini kiracı mı öder?

Apartman altı dükkan önü kullanımı!

Apartmanda, bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor. Peki, apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır? Apartman altı dükkan önü kullanımı nasıl olmalıdır?

dükkan çöp vergisini kim öder Haberi

dükkan çöp vergisini kim öder

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çöp vergisi, belediyeye ödenen vergiler arasında yer alıyor. Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor.


Bu vergi, meskenlerde su faturasına yansılıyor. Ancak işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için verginin belediyeye ödenmesi gerekiyor.


Vergi, emlak vergisi gibi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Temmuz ayında ödeniyor.


Dükkanda kiracı olduğunu düşünelim. Bu durumda dükkan çöp vergisini kim öder?


Çöp vergisinin mükellefi dükkanın kullanıcısı oluyor. Eğer dükkanın kullanan kiracı iser vergiyi kiracı ödemek ile yükümlü oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyorç


1. taksit ödemesi Mart ayında başlıyor ve 31 Mayıs'ta sona eriyor.

2. taksit ödemesi ise...