05 / 05 / 2024

dükkan kiracı tahliye davası

dükkan kiracı tahliye davası

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kiracısını kanun kapsamında yazan haklı nedenlerin doğması halinde çıkarabiliyor. Peki, dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır? Dükkan kiracı tahliyesi nasıl olur?

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: 'Esnaf arkadaşlara tavsiyem...'

Kocaeli İzmit'te dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afiş adeta ağızları açık bıraktı. Söz konusu afişte, "Kimseye güvenip elden ödeme yapmayın, benim gibi mağdur olup aynı zamanda hem işinizden hem de paranızdan olursunuz" ifadeleri yer aldı.

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Bir yakınınızın vefatı sonrası bir dükkanın miras kaldığını ve dükkanın kirada olduğunu düşünelim. Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021!

Ev ve iş yeri kiralamalarında kira dönemi içerisinde kiracı tahliye taahhütnamesi hazırlanıyor. Kiracı, tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi beyan ediyor. İşte dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021...

Kiracı tahliye taahhüdü örneği 2021!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi beyan ediyor. Peki, tahliye taahhüdü nasıl hazırlanıyor? İşte kiracı tahliye taahhüdü örneği 2021...

Derlüks Deri Esenyurt'taki dükkanını sattı!

Derlüks Deri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Esenyurt ilçesinde bulunan dükkan vasıflı gayrimenkul 530 bin TL değer ile mevcut kiracısı Cengiz Ahnik'e sattı...

Bursa'da dükkan sahibi kiracı kavgası kanlı bitti!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dükkan sahibi kiracısı tarafından silahla vurulup yaralandı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Dükkan kira artış oranı hesaplama Ocak 2019!

Dükkan kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı bugün belli oldu. İşte dükkan kira artış oranları ve hesaplama örneği Ocak 2019...

Dükkan kira artışı hesaplama 2018!

Dükkan kira sözleşmesi, Eylül ayında yenilenen kiracıya yıllık zam yapılacak. Peki, dükkan kiracısına bu ay ne kadar zam geliyor? İşte dükkan kira artışı hesaplama 2018 örneği..

Dükkan kira artış oranları Temmuz 2018!

Dükkan kira sözleşmesi Temmuz 2018'de yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları belli oldu. İşte dükkan kira artış oranları Temmuz 2018..

Dükkan kira artış oranı Mayıs 2018!

Dükkan kira sözleşmesi Mayıs ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları açıklandı. İşte dükkan kira artış oranı Mayıs 2018..

Dükkan kira artış oranı Ocak 2018!

Dükkan kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte dükkan kira artış oranı Ocak 2018..

dükkan kiracı tahliye davası Haberi

dükkan kiracı tahliye davası

Dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kiracısını kanun kapsamında yazan haklı nedenlerin doğması halinde çıkarabiliyor. Haklı nedenler arasında; gereksinim, imar, inşa ve yeni malikin gereksinimi yer alıyor.


Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir.


Peki, dükkanı kendiniz kullanmak istediğinizi ve kiracınızı çıkarmak istediğinizi düşünelim. Dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır? Dükkan kiracı tahliyesi nasıl olur?


Gereksinim nedeniyle dükkan kiracısının tahliyesi:


...................  NOTERLİĞİNE

     

İHTARNAME

KEŞİDE EDEN   :

VEKİLİ  ...