25 / 11 / 2024

dükkan kiraları en çok artan semtler

dükkan kiraları en çok artan semtler

Kentsel dönüşüm konuttan sonra dükkân kiralarını da uçurdu. Alemdağ, Cumhuriyet, Bağdat, İstasyon, Piyasa gibi alışveriş caddelerinde fiyatlar ikiye katlandı. Hava paraları 500 bin lirayı gördü...

İstiklal Caddesi, yüksek kiralarıyla dünyanın en pahalı 40'ıncı caddesi oldu! Kiralar 250 bin TL'yi buluyor!

Uluslararası bir gayrimenkul firmasının yaptığı araştırmaya göre İstiklal Caddesi yüksek kira bedelleri olan dükkanlarıyla dünyanın en pahalı caddeleri listesine girdi. 40'ıncı sırada yer alan İstiklal Caddesi'nde kiralar 250 bin TL'yi buluyor. 

1954'de Esnaf Birliği kongresinde dükkan kiraları gündeme gelmiş! Kiralar serbest bırakılacak!

1954 yılında Esnaf Birliği Kongresi'nde dükkan kiralarının 1955 yılında itibaren serbest bırakılması konusu masaya yatırılmış.

1954 yılında dükkan kiralarının artmasını önleyecek yeni tasarı hazırlanmış!

1954 yılında Ticaret Bakanlığı, dükkan ve ticarethane kiralarının serbest bırakılmaması konusunda tasarı hazırlığına girmiş.

Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artı! Cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı!

Konut kiraları gündemden düşmezken, mağaza ve iş yeri kiraları da yükselmeye devam ediyor. Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artarken, cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı.

1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!

Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.

Konut satışlarının durması emlakçıları işsiz bıraktı! Emlakçılar isyanda! Her ay 85 emlak dükkanı kapanıyor!

Konut kredi faizlerinin yüksek olmasıyla konut satışları durma noktasına geldi. Satışlardaki bu düşüş en çok emlakçıları etkiledi. İstanbul'da her ay 85 emlak dükkanın kapandığını söyleyen emlakçılar isyan etti. 

1952'de dükkan kiralarına büyük tepki! Esnaf bu kiraları ödeyemez!

1952 yılında dükkan kiralarının artırılmasın bir sene sonra ise serbest bırakılmasına dair tasarı aleyhine esnaf harekete geçmiş. 

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Esnaflardan dükkan kiraları değerlendirmesi!

Gelinlikçiler, kuaförler, düğün salonu sahipleri, fotoğrafçılar, lokanta ve restoranlar Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemlerden en fazla etkilenen iş kolları arasında bulunuyor. 

dükkan kiraları en çok artan semtler Haberi

dükkan kiraları en çok artan semtler

İstanbul'da başlayan kentsel dönüşüm hareketi konut fiyatlarından sonra semtlerin en işlek alışveriş caddelerindeki fiyatları da uçurdu. Ümraniye Alemdağ Caddesi'nde 25 metrekare bir dükkân 85 bin liraya kiralanırken Bakırköy'ün en işlek caddesi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde 100 metrekare bir dükkânın fiyatı 70 bin liraya çıkıyor. Bu caddelerde kiranın yanı sıra verilen hava paraları 500 bin lirayı görmüş durumda. Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, kentsel dönüşümle birlikte ilçenin sanayi bölgesinden alışveriş bölgesine dönüştüğünü, buna paralel olarak caddenin çevre semtlerden insan çektiğini söyledi. "Alemdağ Caddesi'nde 80 metrekare bir dükkân 80 bin liraya kiralanıyor" diyen Batur, markaların caddede yer bulmak için sıraya girdiğini, insan trafiğinin haftaiçi yüzde 35, haftasonu ise yüzde 45 arttığını söyledi. 


METREKARESİ 1000 DOLAR 

Alemdağ Caddesi'nin yanı sıra paralelindeki Sütçü...