29 / 04 / 2024

Dükkan sahibinin hakları nelerdir

Dükkan sahibinin hakları nelerdir

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, dükkan sahibinin hakları nelerdir? İşte dükkan sahibi hakları 2016..

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Alişan Nişantaşı’ndaki dükkanını kapattı!

Alişan babası için Nişantaşı’nda açtığı dönerci dükkanını, mal sahibinin kiraya ekstra zam yapmak istemesinin ardından kapattı.

Dükkan sahibi hakları 2016!

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, dükkan sahibinin hakları nelerdir? İşte dükkan sahibi hakları 2016..

Kiracıyım dükkan satıldı haklarım neler?

Kiralama sürecinde sözleşmenin feshedilebilmesi için tahliye gerekçelerinden birinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, kiradaki taşınmaz satılırsa ne olur? Siz de "Kiracıyım dükkan satıldı haklarım neler?" diyorsanız işte yanıtı..

Devremülk sahibinin hakları!

Devremülk hakkı; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan yılın belirli dönemlerinde yararlanma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Dükkan sahibi stopaj öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj ödüyor. Peki, dükkan sahibi stopaj öder mi?

Dükkan sahibi kat maliki midir?

Bir anagayrimenkulün bölümlerinde bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor. Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara kat maliki deniyor. Peki, dükkan sahibi kat maliki midir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Dükkan kiracımı nasıl çıkarabilirim?

Dükkanını kiraya veren mal sahibinin dükkandan kiracısını çıkarması için haklı nedenlerinin olması veya karşılıklı anlaşılmış olması gerekiyor.Peki dükkan kiracımı nasıl çıkarabilirim?İşte dükkandan kiracı çıkarma işlemleri..

Apartmanda dükkan sahibinin hakları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip kimselerin bazı hakları bulunuyor. Peki, apartmanda dükkan sahibinin hakları nelerdir?

Dükkan kiracı hakları nelerdir?

Dükkan, mağaza ve konut gibi bağımsız bölümlerin kiralamaları ile ilgili yasal hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, dükkan kiracı hakları nelerdir? İşte kanunda yer alan esaslar...

Dükkan kiracısı nasıl çıkarılır?

Dükkan kiracısının hakları ile dükkanını kiraya veren mal sahibinin haklarına ilişkin yasal esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince dükkan kiracısı nasıl çıkarılır? İşte yanıtı...

Vebemobile AVM'de satılık 2 dükkan! 600 bin TL'ye!

 Küçükçekmece 3. İcra Dairesi; İstanbul ili, Başakşehir ilçesinde yer alan Vebemobile Yaşam Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan 2 dükkanı satışa çıkıyor. Dükkanların ihaleleri 18 Nisan'da yapılacak  

Dükkan sahibinin hakları nelerdir Haberi

Dükkan sahibinin hakları nelerdir

Dükkan sahibi hakları 2016!

Bir apartmandaki dükkan sahiplerinin diğer kat maliklerine karşı ve kiralama durumunda kiracıya karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor.


Bilindiği üzere bir anagayrimenkul dahilindeki tüm bağımsız bölümlerin sahibi aynı zamanda kat maliki oluyor. Buna göre dükkan sahipleri de kat maliki olup; Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Dükkan sahipleri de apartman adına alınacak kararlarda söz sahibi oluyor. Taşınmazın kiraya verilmesi durumunda da dükkan sahibinin kat maliki olarak hakları devam ediyor.


Peki, kiralamada dükkan sahibinin kiracılara karşı hak ve sorumlulukları nelerdir? Dükkan sahibi hakları şu şekilde sıralanıyor:


- Dükkan sahibi kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olması halinde, ihtarname çekip konuyu gündeme getirebiliyor.


- Dükkan sahibi, bazı haklı nedenlerin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor. Tahliye...