06 / 05 / 2024

dükkan sahipleri aidat öder mi

dükkan sahipleri aidat öder mi

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, aidat kimden alınır? Dükkan sahipleri aidat öder mi?

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Mamak Ticaret Merkezi'nde 40 dükkanın kurası çekildi!

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen Ticaret Merkezi'nde, hak sahipleri için inşa edilen 40 dükkanın kurası çekildi.

Yönetici aidat karşılığı binanın dükkanını kullanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Yönetici aidat karşılığı binanın dükkanını kullanabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016?

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi dükkan sahipleri tarafından da yatırılıyor. Peki, dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016? Vergi oranı nedir?

Dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Dükkan sahibi, sözleşmesi devam eden kiracısından bazı hallerde tahliyesini isteyebiliyor. Ancak haklı bir gerekçesi olmayan mal sahipleri sözleşmeyi bildirim yolu ile feshedemiyor. İşte haklı fesih nedenleri.

Dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir 2016?

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira zammı enflasyon oranlarında yapılıyor. Peki, dükkan sahibi ne kadar zam yapabilir 2016?

Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için sahipleri tarafından ödeniyor. Buna göre, ev, arsa, arazi ve dükkan sahipleri her sene bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İşte dükkan emlak vergisi hesaplama 2015 örneği..

Dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Dükkan ve mağaza gibi işyeri sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin 2. taksit dönemi Kasım ayı itibariyle başlıyor. Peki, dükkan sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek? İşte dükkan vergileri..

Dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kiracısını kanun kapsamında yazan haklı nedenlerin doğması halinde çıkarabiliyor. Peki, dükkan kiracı tahliye davası nasıl açılır? Dükkan kiracı tahliyesi nasıl olur?

Dükkan kiracısı tahliye nedenleri!

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen bazı hususların meydana gelmesi halinde sözleşmenin feshini isteyebiliyor. Peki, dükkan kiracısı tahliye nedenleri nelerdir? Dükkandaki kiracı nasıl çıkarılır?

Dükkan emlak vergisi oranları 2015!

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi kapsamına dükkanlar da giriyor. Dükkan sahipleri de satın alımın gerçekleştiği senenin sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi veriyor. Peki, dükkan emlak vergisi oranları 2015 nedir?

Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, aidat kimden alınır? Dükkan sahipleri aidat öder mi?

dükkan sahipleri aidat öder mi Haberi

dükkan sahipleri aidat öder mi

Dükkan sahipleri aidat öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekiyor. 


Tüm apartman sakinleri bu aidatı ödemek ile mükellef oluyor. Bağımsız bölümde kiracının olması halinde bu bedel kiracılardan alınıyor. Peki, dükkan sahipleri aidat öder mi?


Kanun, bağımsız bölümleri mesken ve dükkan olarak ayırmıyor. Bu nedenle aidat bedellerinin dükkan sahiplerinden de alınması gerekiyor.


III - Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma : 

Madde 20 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü  anlaşma olmadıkça: 

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; 

b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin...